Ο Μητσοτάκης αρχίζει (από σήμερα) το σκληρό ροκ στον Ανδρουλάκη

Σε νέα επίπεδα ανεβαίνει από σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση, καθώς στις 10.30 πμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στεγαστική πολιτική.

Και από εκείνη την ώρα και μετά θα ξεκινήσει το σκληρό ροκ με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Και ο λόγος είναι διπλός. Αφενός γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται πως μετά τις ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός, ως δεύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα και αφετέρου διότι του χρεώνει ότι εμμέσως ήταν ο υποκινητής των ευρωβουλευτών που επιχείρησαν να δυσφημίσουν τη χώρα στις Βρυξέλλες αναφορικά με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

propoli

Στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν προσεκτικά τις κινήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και συντονίζονται, καθώς έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις παρασκηνιακές του δράσεις όσον αφορά στη σύμπλευση με τη Νέα Αριστερά. Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανεβάσει τους τόνους γιατί πλέον μπαίνουμε και σε προεκλογική περίοδο, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου. Από το βήμα της Βουλής θα υποστηρίξει την κυβερνητική πολιτική, θα αναφερθεί στο πρόγραμμα στέγασης για τα νέα ζευγάρια και θα δείξει στα πολιτικά κόμματα ότι παραμένει ο κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου.

Παράλληλα, με τη χθεσινή συνάντηση με τους 13 Περιφερειάρχες, ο Πρωθυπουργός θέλει να καταστήσει σαφές ότι προχωρούν κανονικά περισσότερα από 6.500 έργα σε όλη την Ελλάδα, η πορεία υλοποίησης των οποίων θα είναι στη διάθεση των πολιτών μέσα από έναν μόνιμο μηχανισμό παρακολούθησης. Πρόκειται για δημόσια πλατφόρμα με στόχο την παρακολούθηση της χρηματοδότησης, υλοποίησης και λογοδοσίας των έργων. Στην πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Φεβρουάριο και θα είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, θα υπάρχει λεπτομερής πληροφορία για τα έργα που ολοκληρώνονται, υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και σε κάθε Δήμο της χώρας.

Όπως σημείωσε, υποχρέωση κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και η επιδίωξη μιας ποιοτικής περιφερειακής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό ήδη είχαν καταρτιστεί και επικαιροποιούνται Περιφερειακά Σχέδια Ανάπτυξης για κάθε Περιφέρεια

Στα καταρτισμένα και επικαιροποιημένα Περιφερειακά Σχέδια Ανάπτυξης για κάθε Περιφέρεια περιλαμβάνονται 6.561 έργα, εκ των οποίων τα 679 εμβληματικά, ενώ ειδική έμφαση έχει δοθεί στα έργα αποκατάστασης σε Θεσσαλία, Έβρο και Βόρεια Εύβοια. Τα έργα που είναι σε εξέλιξη και υπό σχεδιασμό έχουν χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030, συγκεκριμένους προϋπολογισμούς και πηγές χρηματοδότησης.

Δείτε επίσης: Μ. Βέμπερ: Η ανάκαμψη είναι εδώ – Η Ελλάδα καλύτερη από τη Γερμανία και αυτό έχει να κάνει με την ηγεσία

Loading