Ο Μητσοτάκης κόβει από τη… ρίζα το… λεφτόδεντρο

Ο Μητσοτάκης κόβει από τη… ρίζα το… λεφτόδεντρο

Το μήνυμα που εκπέμπει η Κυβέρνηση προς τους αγρότες είναι σαφές: «Ελάτε να συζητήσουμε από κοντά, με ανοιχτούς δρόμους. Όμως, περιθώρια για περαιτέρω παροχές δεν υπάρχουν».

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κόβει από τη… ρίζα το… λεφτόδεντρο, ξεκαθαρίζοντας προς τους αγροσυνδικαλιστές πως ήταν μπορούσε να δώσει το έδωσε.

Από εκεί και πέρα είναι ευδιάκριτο πως είναι στη διάθεση του συντονιστικού των μπλόκων να συζητήσουν και μέσα από τον διάλογο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή φόρμουλα επικοινωνίας και επίλυσης των ζητημάτων. Το μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση κάθε επαγγελματικής ομάδας, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό τις αγωνίες για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού εξηγούν στην POLITIC πως η Κυβέρνηση απαντά από το 2019 στις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και απτές πολιτικές, επιλέγοντας πάντα τη συζήτηση και το διάλογο. Όσον αφορά τα αιτήματα που ανακοινώθηκαν από το συντονιστικό των μπλόκων, το Μέγαρο Μαξίμου φροντίζει να βάλει πάγο στις όποιες βλέψεις για νέες παροχές. Ειδικότερα, στο αίτημα για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο η απάντηση που δίνεται είναι πως ήδη ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και για το 2024, μέτρο ύψους 82 εκατ. ευρώ.

Σε παράλληλο χρόνο με τους αγρότες, η Κυβέρνηση τρέχει και μια σειρά άλλων παραμέτρων της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας. Στο επίκεντρο βρίσκονται η μεταρρύθμιση για τα ζητήματα φορολογικής δικαιοσύνης, τον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη Δικαιοσύνη όπως είναι η αλλαγή του δικαστικού χάρτη ή η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

?u=https%3A%2F%2Fpolitic.gr%2Fellada%2Fagrotes-aftoi-oi-dromoi-tha-kleisoun-syllalitirio-tin-erchomeni-evdomada%2F” rel=”noreferrer noopener” target=”_blank”>

Loading

Play