Ο Μητσοτάκης στρέφεται ξανά στις περιοδείες μήπως και γυρίσει το κλίμα

Ο Μητσοτάκης στρέφεται ξανά στις περιοδείες μήπως και γυρίσει το κλίμα

Στις περιοδείες ανά την ελληνική επικράτεια στρέφεται ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μήπως και γυρίσει το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.

Με τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας καθηλωμένα στο 30%, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου και την απώλεια περίπου 11 ποσοστιαίων μονάδων σε διάστημα 1,5 χρόνου, ο Πρωθυπουργός αναζητά το αντίδοτο στην αδυναμία της κυβέρνησής του να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών και στις προσδοκίες των πολιτών.

Για τον λόγο αυτόν μόλις επιστρέψει από την Αμερική θα επιχειρήσει να κάνει “πορεία προς τον λαό” θέλοντας να υπογράψει μια νέα συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Ωστόσο όσο η οικονομία, το εργασιακό και η ακρίβεια δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας τόσο τα ποσοστά της θα παραμένουν στάσιμα ή θα ακολουθούν πτωτική πορεία. Εφόσον υπήρχε στιβαρή αντιπολίτευση, η απώλεια μπορεί να ήταν μεγαλύτερη και η πρωτοκαθεδρία στην κάλπη θα άρχιζε να αμφισβητείται.

Δεν πείθουν ότι μπορούν να δώσουνε λύσεις

Η ουσία είναι ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζουν να είναι για τους Έλληνες “το μη χείρον βέλτιστο”, κάτι που δεν τιμά κανέναν. Το χειρότερο, όμως, για την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση για τους πολίτες, είναι ότι το υπουργικό συμβούλιο μοιάζει να έχει ξεμείνει από ιδέες και σκέψεις για το πως πρέπει να διαχειριστεί τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Οι κυβερνώντες θυμίζουν… λογιστές που σβήνουν-γράφουν με το μολύβι και αδύναμοι να παράξουν ιδέες που θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα ζητήματα. Μόνο που δεν ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό για να κυβερνούν παθητικά.

Κυβέρνηση νωχελική και κουρασμένη

Τα πρώτα 4 χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν παραγωγικά και μάλιστα εν μέσω σοβαρών κρίσεων όπως η πανδημία και η ενεργειακή κρίση. Η δεύτερη κυβερνητική θητεία μοιάζει νωχελική και κουρασμένη σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό φαίνεται στην κοινωνία που δείχνει να χάνει την εμπιστοσύνη της στους κυβερνώντες. Το θέμα που προκύπτει είναι προς τα που θα στραφεί το εκλογικό σώμα, το οποίο φαίνεται ότι δεν πιστεύει στους θεσμούς και αναζητά τιμωρητική ψήφο. Λογικές και συμπεριφορές, δηλαδή, που θυμίζουν έντονα το 2012 και υποβαθμίζουν την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Όσον αφορά στην ποιότητα του Κοινοβουλίου, αυτή είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση. Γιατί είναι πολύ πιθανό τα… χειρότερα σε επίπεδο στελέχωσης της Βουλής να είναι μπροστά μας.

Loading

Play