Όλα τα είχε ο Μητσοτάκης, ο εμβολισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τα… δεξιά του έλειπε!

Το πολιτικό φεγγάρι που διανύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι καλό. Τα χτυπήματα που δέχεται είναι απανωτά, η φθορά της κυβέρνησης του γίνεται αισθητή καθημερινά, το προσωπικό πολιτικό του κεφάλαιο φθίνει και μέσα σε όλα διαπιστώνει ότι είναι σε εξέλιξη ο εμβολισμός της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, με χτύπημα στα… δεξιά της κυβέρνησης.

Η χθεσινή αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη περί καπηλείας του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Νέα Δημοκρατία είναι μια έξυπνη προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαντά στη διείσδυση της ΝΔ στο κεντρώο και αριστερό ακροατήριο. Επί της ουσίας ο Κασσελάκης απαντά στον Κυριάκο με τα ίδια όπλα, αφού προσπαθεί να διευρύνει το κόμμα του, μεγαλώνοντας τη δεξαμενή των ψηφοφόρων του. Πρόκειται για μια στοχευμένη στρατηγική, η οποία αποσκοπεί στο να προσελκύσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ και να τους εντάξει σε ένα κόμμα με αριστερό παρελθόν, αλλά κεντρώο παρόν.

propoli

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να προλάβει τις διαρροές, ωστόσο είναι προφανές ότι… μπάζει στα δεξιά της. Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πληγή που πρέπει να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, αφού μετά την Ελληνική Λύση είναι ορατός ο κίνδυνος ενός νέου ρήγματος στην εκλογική της βάση.

Ποντάρει πολλά στην υποψηφιότητα Μπελέρη

Γι’ αυτό, τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια κυβερνητική προσπάθεια υπερπροβολής της υποψηφιότητας του Φρέντη Μπελέρη, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τονωθεί το παραδοσιακό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας που αισθάνεται ότι δεν εκφράζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν χθες να αποδομήσουν δημοσιεύματα στον Τύπο που έκαναν λόγο για συμμετοχή, στο παρελθόν, του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ και κρατούμενου στις αλβανικές φυλακές, σε τρομοκρατικές ενέργειες. Η αριστερά στον πανικό της να απαντήσει απέναντι σε μια εθνικού περιεχομένου υποψηφιότητα, εκείνη του Φρέντη Μπελέρη, υιοθετεί τους ισχυρισμούς των ακραίων αλβανών εθνικιστών” τόνισε σε μια πρώτη αντίδραση το Μέγαρο Μαξίμου.

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι ο Μπελέρης δεν έχει σχέση με την επίθεση της ΜΑΒΗ στο φυλάκιο της Επισκοπής το 1994.Όπως αποδεικνύεται από τις σφραγίδες στο διαβατήριό του, αεροπορικά εισιτήρια, φωτογραφίες και μαρτυρίες, βρισκόταν στην Κύπρο εκείνη την περίοδο. Η υπόθεση έχει μάλιστα ερευνηθεί τρεις φορές από την αλβανική Δικαιοσύνη, δίχως να προκύψει οτιδήποτε σε βάρος του Μπελέρη. Όσον αφορά στη σύλληψη Μπελέρη το 1995, η ελληνική Δικαιοσύνη επιβεβαιώνει ότι δεν είχε καμία σχέση με το επεισόδιο της Επισκοπής. Άλλωστε δεν του ασκήθηκε καν δίωξη για το περιστατικό, ακριβώς επειδή υπήρχαν απτές αποδείξεις για την παρουσία του στην Κύπρο” σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Loading