Βουλευτές ΝΔ: «Επιτέλους και αρχαία και μετρό»

135
Αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για την απόφαση του ΚΑΣ
Χαιρέτισε τη συγκεκριμένη απόφαση του ΚΑΣ ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης και την ανακοίνωση της απόφασης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Απλά επικίνδυνοι» του flash 99,4 έκανε λόγο για απόφαση «που οδηγεί στη μόνη εφικτή λύση ώστε να έχουμε μετρό στη Θεσσαλονίκη το 2023 γιατί με την προηγούμενη απόφαση του ΚΑΣ ήταν μη βιώσιμη».

«Τα μέλη του ΚΑΣ πείστηκαν είπε για να ανατρέψουν την προηγούμενη απόφαση και να εκδώσουν νέα» συνέχισε ο κ. Σιμόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η μελέτη του 2017 για τα αρχαία δεν έφερε υπογραφή μηχανικού τόνισε ότι είναι κάτι που δεν τον εκπλήσσει. Ανέφερε ότι η μελέτη του 2017 ήταν «μία έκθεση ιδεών, μία πρόθεση. Από την απόφαση του 2015 από το ΚΑΣ απέδειξε ότι δεν υπάρχει λύση και ακόμη και τώρα ήταν στο επίπεδο προμελετών».

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα γίνουν προσφυγές στο ΣτΕ κατά της απόφασης για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου.

«Στην κίνηση πολιτών υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Είναι οι άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά και έχουν πειστεί από μία άλλη ομάδα η οποία συμφέροντα, που μπορεί να είναι προσωπικά συμφέροντα. Μπορεί να είναι αρχαιολόγοι, που έβλεπαν ότι μέσα από την υπόθεση αυτή μπορούν να χτίσουν καριέρες, μπορεί να είναι άνθρωποι οι οποίοι θα κάνουν μελέτες ή ασχολούνται με τα θέματα τα νομικά. Υπάρχουν βέβαια και κάποιο εργαλειοποιούν το θέμα.

Απευθύνομαι στην πρώτη κατηγορία, στους ανθρώπους που αγαπούν τα αρχαία και έχουν παραπλανηθεί ότι υπάρχει και άλλη λύση», κατέληξε ο κ. Σιμόπουλος.

Ευθυμίου: Απόφαση προς όφελος του μετρό και της Θεσσαλονίκης

«Είναι μία απόφαση προς το όφελος του μετρό και των πολιτών της Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκρινε ότι είναι εφαρμόσιμη. Διότι η προηγούμενη λύση, κρίθηκε ότι δεν μπορεί να είναι εφαρμόσιμη» τόνισε στον flash 99,4 η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου σχολιάζοντας τη σχετική απόφαση του ΚΑΣ για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων, που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου.

Επικαλέστηκε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «εμείς θέλουμε να επιταχύνουμε την κατασκευή του μετρό και θα το κάνουμε με το πιο πρόσφορο τρόπο», η μελέτη έδειξε ότι αυτός είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος και πέρασε από το ΚΑΣ.

Κάλεσε όλες τις πλευρές να λειτουργήσουν με συναίνεση και σύμπνοια. Ζήτησε ακόμη «α δοθεί μεγάλος σεβασμός στις αρχαιότητες».

Σχολιάζοντας την πιθανότητα κατάθεσης προσφυγών κατά της σημερινής απόφαση του ΚΑΣ η κ. Ευθυμίου είπε ότι «δεν μπορεί ένα έργο να έχει γίνει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας» είπε και ζήτησε από όλους να «βάλουν φρένο σε αυτό που σκέφτονται, θέλουν, διεκδικούν ή φαντάζονται».

Κουβέλας: Επιτέλους και αρχαία και μετρό

«Επιτέλους και αρχαία και μετρό» ήταν το πρώτο σχόλιο του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κούβελα στην εκπομπή «Απλά επικίνδυνοι» στον flash 99,4.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία υλοποίησης και ολοκλήρωσης αυτού του μεγάλου έργου, που έχει ανάγκη η πόλη μας» τόνισε.

Υπενθύμισε ότι υπήρχε ανάλογη απόφαση στο παρελθόν. Ήταν πολιτικές οι επιρροές που ασκήθηκαν για να υπάρχει η ανατροπή

Υποστήριξε ότι πρόκειται για μία τεχνικά εφικτή και οικονομικά πιο συμμαζεμένη λύση.

Επικαλέστηκε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για ολοκλήρωση του μετρό τον Απρίλιο του2023. Εκτίμησε ότι ήταν διαβασμένος και είπε ότι ήταν και ένα στοίχημα και για εκείνον.

Αν κάποιος θέλει να κάνει ζημιά και θέλει να ταλαιπωρήσει κι άλλο τη Θεσσαλονίκη έχει αυτήν τη δυνατότητα είπε σχολιάζοντας τυχόν προσφυγές στο ΣτΕ.

Εκτίμησε ότι θα έχουμε εξέλιξη γοργή, εντός των προθεσμιών.