Κι όμως το καλοκαίρι προκαλεί στρες!

Συνήθως, η λέξη καλοκαίρι μας φέρνει στο νου παραλίες και στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο. Κι όμως, πρόσφατη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε πως οι άνθρωποι έχουν περισσότερο στρες το καλοκαίρι από κάθε άλλη εποχή του χρόνου!

Αυτή η νέα έρευνα μας πληροφορεί ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι είναι περισσότερο στρεσαρισμένοι αυτήν την εποχή.

Λόγοι αύξησης του στρες κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Ο πρώτος εξ΄αυτών είναι ότι υπάρχει το άγχος για την οργάνωση εκδρομών και διακοπών. Ο δεύτερος ότι τα παιδιά δεν είναι στο σχολείο, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη της μεγαλύτερης εποπτείας τους, αλλά και η παρουσία τους στο σπίτι είναι περισσότερο θορυβώδης, καθώς δεν έχουν διάβασμα.

Στην κορυφή, ωστόσο των στρεσογόνων καταστάσεων, βρίσκεται ο ύπνος.

Ο Uli Gal Oz, Διευθύνων Σύμβουλος της SleepRate, ενός οργανισμού στο Σαν Φρανσίσκο που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από διαταραχές ύπνου ανέφερε ότι οι άνθρωποι συνδέουν το καλοκαίρι με την απασχόληση σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις και επειδή οι ημέρες είναι μεγαλύτερες προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα με αποτέλεσμα να κοιμούνται λιγότερο.

Επιπλέον, ο καιρός δεν βοηθά στο θέμα του ύπνου καθώς το 88% των ανθρώπων που πήραν μέρος στην έρευνα ανέφεραν ότι τους αρέσει να κοιμούνται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, γεγονός που καθιστά δυσκολότερο να έχουν έναν καλό ύπνο τους θερμότερους μήνες.

Τι μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή του στρες

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν κάποιος για να είναι πιο χαλαρό το καλοκαίρι του; Να ορίσει μια συγκεκριμένη ώρα να ξυπνάει το πρωί, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα του να έχει ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου, γεγονός που καθιστά ευκολότερο να διαχειριστεί τις στρεσογόνες καταστάσεις όλης της ημέρας, σύμφωνα με τον Oz.