Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο απώλειας ακοής!

Ερευνητές με επικεφαλής τον Χουανχουάν Χου του Εθνικού Κέντρου Παγκόσμιας Υγείας και Ιατρικής ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερα από 50.000 άτομα σε βάθος οκταετίας  διαπιστώνοντας ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο απώλειας της ακοής μας!

Η έρευνα αυτή έγινε με αφορμή τη σχετική δημοσίευση που έκαναν οι ίδιοι στο περιοδικό για θέματα ερευνών πάνω στον καπνό και στη νικοτίνη Nicotine & Tobacco Research.

Ποια ήταν η διαπίστωση

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι πιθανότητα η απώλειας ακοής είναι κατά 1,2 έως 1,6 φορές μεγαλύτερη στους καπνιστές σε σχέση με τους μη καπνιστές. Ο κίνδυνος αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τσιγάρων που καπνίζει κανείς, ενώ μειώνεται πέντε χρόνια αφότου κάποιος κόψει το κάπνισμα.

Σε δήλωσή του ο δρ. Χου ανέφερε ότι αν ληφθεί υπόψη το μεγάλο μέγεθος του δείγματος, η μακρά χρονική περίοδος παρακολούθησης και η αντικειμενική αξιολόγηση της απώλειας ακοής με ιατρικές εξετάσεις, η μελέτη μας παρέχει ισχυρές ενδείξεις ότι το κάπνισμα συνιστά ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για την απώλεια της ακοής και αναδεικνύει την ανάγκη για έλεγχο του καπνίσματος, έτσι ώστε να προληφθεί ή να καθυστερήσει η εμφάνιση της μειωμένης ακοής στους ανθρώπους.

Εσείς τι θα επιλέξετε, τσιγάρο ή ακοή;