Φάτε θαλασσινά… Καταπολεμούν το Αλτσχάιμερ!

Κι όμως! Νέες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάιμερ, η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει πως απειλεί ολοένα και περισσότερους ηλικιωμένους, και μάλιστα αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω διατροφής. Συγκεκριμένα η μεγάλη κατανάλωση θαλασσινών από ηλικιωμένους έδειξε πως μειώνει τις πιθανότητες μα προσβληθούν από Αλτσχάιμερ.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελέτησαν ηλικιωμένους κατοίκους από το Σικάγο ενώ παράλληλα έκαναν έρευνα στις αυτοψίες όσων έχουν πεθάνει πριν από μερικά χρόνια και στους οποίους είχε γίνει- συγκεκριμένα- αυτοψία εγκεφάλου. Μαζί με αυτά σύγκριναν και το διαιτολόγιό τους που ανακάλυψαν μέσα από ιατρικά αρχεία και έτσι έφτασαν σε κάποια συμπεράσματα.

Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Πιο αναλυτικά, διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν θαλασσινά μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν ελάχιστες έως μηδαμινές ενδείξεις της νόσου Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλό τους.

Αξιοσημείωτα ήταν, επίσης, και τα ευρήματα σχετικά με αυτούς που είχαν ήδη την γενετική προδιάθεση για Αλτχάιμερ, αλλά παρόλο αυτά χάρη στη συχνή κατανάλωση θαλασσινών δεν εκδήλωσαν την ασθένεια.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης θαλασσινών ενάντια στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ δεν ήταν ίδια όσον αφορά στα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο.
Κι όμως! Νέες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάιμερ, η οποία το τελευταίο διάστημα δείχνει πως απειλεί ολοένα και περισσότερους ηλικιωμένους, και μάλιστα αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω διατροφής. Συγκεκριμένα η μεγάλη κατανάλωση θαλασσινών από ηλικιωμένους έδειξε πως μειώνει τις πιθανότητες μα προσβληθούν από Αλτσχάιμερ.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελέτησαν ηλικιωμένους κατοίκους από το Σικάγο ενώ παράλληλα έκαναν έρευνα στις αυτοψίες όσων έχουν πεθάνει πριν από μερικά χρόνια και στους οποίους είχε γίνει- συγκεκριμένα- αυτοψία εγκεφάλου. Μαζί με αυτά σύγκριναν και το διαιτολόγιό τους που ανακάλυψαν μέσα από ιατρικά αρχεία και έτσι έφτασαν σε κάποια συμπεράσματα.

Πιο αναλυτικά, διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν θαλασσινά μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν ελάχιστες έως μηδαμινές ενδείξεις της νόσου Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλό τους.

Αξιοσημείωτα ήταν, επίσης, και τα ευρήματα σχετικά με αυτούς που είχαν ήδη την γενετική προδιάθεση για Αλτχάιμερ, αλλά παρόλο αυτά χάρη στη συχνή κατανάλωση θαλασσινών δεν εκδήλωσαν την ασθένεια.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατανάλωσης θαλασσινών ενάντια στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ δεν ήταν ίδια όσον αφορά στα συμπληρώματα διατροφής με ιχθυέλαιο.