Έφηβη μαθήτρια από τις ΗΠΑ πέθανε από τοξικό σοκ λόγω του ταμπόν

Άπλετο φως χύθηκε στην υπόθεση θανάτου μιας νεαρής έφηβης από τις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία εξέπνευσε τον Μάρτιο του 2017.  Η αποκάλυψη της αιτίας του θανάτου της έγινε έπειτα από ένα χρόνο.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, η 16χρονη μαθήτρια ονόματι Σάρα Μανιτόσκι, είχε πάει εκδρομή για δύο ημέρες μαζί με τους συμμαθητές και τους δασκάλους της στη νήσο Βανκούβερ. Το τι θα επακολουθούσε όμως φαίνεται πως είναι αρκετά δυσάρεστο.

Το πρωί, έπειτα από την πρώτη μέρα της εκδρομής, οι συμμαθήτριές της που έμεναν μαζί της στο δωμάτιο, την άφησαν να κοιμηθεί θεωρώντας πως είναι πολύ κουρασμένη και κατέβηκαν να πάρουν πρωινό. Όταν όμως επέστρεψαν άκουσαν το ξυπνητήρι να χτυπά επίμονα και την νεαρή συμμαθήτριά τους να μην αντιδράει. Αφού προσπάθησαν να την ξυπνήσουν, οι μαθήτριες έντρομες κάλεσαν τους καθηγητές τους οι οποίοι εις μάτην προσπαθούσαν να της κάνουν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας που δημοσιεύθηκαν πριν από λίγο καιρό, προέκυψε ως αιτίας θανάτου το τοξικό σοκ, αφού έφερε ίχνη σταφυλόκοκκου, καθώς η κοπέλα έπεσε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσει το ταμπόν της.

«Ξέρουμε ότι είναι πολύ σπάνιο αλλά υπάρχει σύνδεση εδώ. Για να πάθει κανείς σύνδρομο τοξικού σοκ πρέπει να είναι φορέας συγκεκριμένου βακτηρίου. Η παρατεταμένη χρήση ενός ταμπόν όμως αυξάνει τον κίνδυνο για μία ραγδαία επιμόλυνση», ανέφερε ο γιατρός του Island Health, Ντι Χογιάνο.

Loading