Αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής στην Κίνα σύμφωνα με κρατική έρευνα

Νέα θετικά στοιχεία σχετικά με το προσδόκιμο ζωής των Κινέζων πολιτών, έδωσε στο φως της δημοσιότητας, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Ενδεικτικά, το προσδόκιμο ζωής των πολιτών της χώρας αυξήθηκε μέσα στο 2017 στα 76,7 χρόνια.

propoli

Βάσει της κυβερνητικής έρευνας, τα νέα είναι θετικά καθώς τα ποσοστά μιλούν από μόνα τους.

Τι δείχνει η έρευνα

Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας, το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας μειώθηκε σε 6,8 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις, ενώ το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας μειώθηκε σε 19,6 ανά 100.000 γεννήσεις. Επίσης παρατηρήθηκε αύξηση του μέσου όρου ζωής από 74,83 χρόνια το 2010, σε 76,34 το 2015 και σε 76,7 χρόνια το 2017.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, αποδίδει τα θετικά αυτά νέα στην βελτίωση που έχει επιτευχθεί σε τομείς που αφορούν κυρίως την δημόσια υγεία. Ενδεικτικά ως αιτία αναφέρει τη βελτιωμένη δημόσια υγεία, τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών, τη φροντίδα κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά και τέλος την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

Στην έρευνα σημειώνεται ότι χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν θεραπεία σε κλινικές πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης καθώς ο συνδυασμός διάγνωσης και θεραπείας την καθιστά πιο αξιόπιστη στα μάτια των πολιτών.

Loading