Γιατί οι κατσαρίδες λατρεύουν να μπαίνουν στα ανθρώπινα…αυτιά!

Μπορεί η είδηση να προκαλεί ανατριχίλα στο διάβασμα της και μόνο, είναι όμως αληθινή και αφορμή για αυτή την έρευνα στάθηκε ένα περιστατικό στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν ο Μπλέικ – Κόλλινς ΜακΓκι πήγε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι μια κατσαρίδα ζει στο αυτί του.

propoli

Πως όμως οι κατσαρίδες φτάνουν στο σημείο να τρυπώνουν στα αυτιά μας και μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί να λατρεύουν αυτό το σημείο;

Αυτό συμβαίνει διότι στα αυτιά υπάρχει ζέστη και υγρασία, δύο συστατικά τα οποία τραβάνε κατσαρίδες και σ’ αυτές τις συνθήκες ζουν εξάλλου. Η θερμοκρασία στο ανθρώπινο αυτί ξεπερνάει των υπολοίπων ανθρώπινων οργάνων.

Συγκεκριμένα δε, ο Κόμπι Σαλ, εντομολόγος στο κρατικό πανεπιστήμιο της βόρεια Καρολίνα, τόνισε πως οι κατσαρίδες μεταφέρουν στα ανθρώπινα αυτιά, όταν αυτό είναι δυνατό ακόμα και τις τροφές τους για να τις αποθηκεύσουν εκεί.

Εξάλλου, οι μυρωδιές από τις τροφές που καταναλώνουμε είναι και αυτό ένα στοιχείο που αρέσει στις κατσαρίδες καθώς όπως είναι γνωστό τα έντομα αυτά έλκονται από πτητικά λιπαρά οξέα, τα οποία απελευθερώνονται από τρόφιμα όπως το ψωμί και η μπύρα. Το ανθρώπινο αυτί εκπέμπει τη μυρωδιά των εν λόγω ουσιών και τραβάει τις κατσαρίδες.

Loading