Ισπανία: Γυναίκα πέθανε από δηλητηρίαση που της προκάλεσε οικιακό καθαριστικό

Από μια εξαιρετικά σπάνια αιτία, άφησε την τελευταία της πνοή ενώ καθάριζε την κουζίνα του σπιτιού της, μια 30χρονη γυναίκα από την Μαδρίτη στην Ισπανία. Η άτυχη γυναίκα πέθανε ύστερα από δηλητηρίαση που της προκάλεσε το καθαριστικό που χρησιμοποιούσε.

propoli

Όπως όλα δείχνουν, η 30χρονη γυναίκα, αφού καθάρισε επί δύο ώρες περίπου την κουζίνα της με ένα καθαριστικό που περιείχε αμμωνία, κάλεσε η ίδια το ασθενοφόρο προκειμένου να τη μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, καθώς όπως η ίδια δήλωσε αισθανόταν εξουθενωμένη.

Όταν έφτασε όμως το ασθενοφόρο στο σπίτι της, φαίνεται πως ήταν ήδη αργά, καθώς οι διασώστες την βρήκαν να κείτεται νεκρή στο πάτωμα του σπιτιού της. Στο νοσοκομείο, όπου διακομίσθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός της από καρδιακή ανακοπή.

«Όλα δείχνουν ότι η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση από εισπνοή αμμωνίας», δήλωσε στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ένας εκπρόσωπος της ισπανικής υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Ο θάνατος από δηλητηρίαση λόγω οικιακού καθαριστικού που περιέχει αμμωνία θεωρείται εξαιρετικά σπάνιος. Ωστόσο σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις η έκθεση του οργανισμού σε υψηλές συγκεντρώσεις της χημικής ουσίας μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβλήματα στους πνεύμονες ακόμη και σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Loading