Μειώθηκε η αυξητική τάση των κρουσμάτων AIDS στη Ρωσία

Η υπουργός Υγείας της Ρωσίας Βερόνικα Σκβαρτσόβα, σε ομιλία που είχε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την καταπολέμηση του AIDS, αλλά και των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους από αυτήν την ασθένεια που πραγματοποιήθηκε στην Ρωσία, ανακοίνωσε ότι μειώθηκε σημαντικά η αυξητική τάση των κρουσμάτων στην χώρα.

propoli

Η Σκβαρτσόβα, πρόσθεσε παράλληλα ότι την παρούσα στιγμή στην Ρωσία πραγματοποιείται η μετάβαση σε πιο καινοτόμα και εξελιγμένα πρωτόκολλα θεραπείας του AIDS.

«Τα τελευταία τρία χρόνια η κατάσταση άλλαξε ριζικά. Εάν πριν τρία χρόνια οι αυξητικές τάσεις των νέων κρουσμάτων του ιού HIV κυμαίνονταν σε ποσοστά της τάξεως του 8-10% ετησίως, εφέτος η τάσεις αυτές κυμάνθηκαν στο 1%. Μας έμεινε λίγο ακόμη για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να την στρέψουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση», ανέφερε η υπουργός.

Εξίσου όμως σημαντικό ήταν και το ανακοινωθέν που είχε εκδώσει στο παρελθόν το ρωσικό υπουργείο Υγείας, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στην χώρα παρατηρήθηκε και η μείωση της μετάδοσης του ιού HIV, από την μητέρα στο νεογνό κατά 3,5 φορές, και σήμερα το 98,4% των παιδιών που γεννιούνται από οροθετικές μητέρες είναι υγιή. Χάρη στην αγορά των φαρμάκων που διατίθενται κεντρικά, κατέστη δυνατόν να διασφαλισθεί η αγωγή με φάρμακα για περισσότερα από 60 χιλιάδες άτομα, που είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα στην ανακοίνωση είχε τονιστεί η ανάγκη συνεννόησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης των κρουσμάτων από όλους τους σχετικούς φορείς που δρουν στην χώρα, υπέρ αυτού του σκοπού.

Loading