Επικίνδυνα προϊόντα λεύκανσης δοντιών διακινούνται στο διαδίκτυο

Πρόσφορο έδαφος στο Διαδίκτυο έχουν βρει οι εταιρίες- φαντάσματα, που πλέον διαφημίζουν ανεξέλεγκτα προϊόντα λεύκανσης δοντιών. Χρησιμοποιώντας δημοφιλείς πλατφόρμες επικοινωνίας, προωθούν σιωπηλά, χωρίς κανέναν έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας σκευάσματα αγνώστου προελεύσεως και ποιότητας, αποτελώντας κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και τους Έλληνες καταναλωτές.

«Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις των εν λόγω εταιριών. Μετά τη σφράγιση του παράνομου ινστιτούτου λεύκανσης που λειτουργούσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η εν λόγω επιχείρηση συνεχίζει να προωθεί τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της μέσω διαδικτύου. Εντοπίσαμε σε γνωστό διαδικτυακό κανάλι διαφήμιση, όπου μια εμφανίσιμη νεαρή, εκθειάζει τις ιδιότητες των λευκαντικών σκευασμάτων που εμπορεύεται η επίμαχη εταιρία, τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για καθόλα νόμιμη πατέντα, χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), Αθανάσιος Δεβλιώτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ολίγων μηνών, ο ΟΣΘ κατάφερε να μπει το πρώτο «λουκέτο» σε παράνομο ινστιτούτο λεύκανσης δοντιών. Η εν λόγω επιχείρηση, λειτουργούσε χωρίς άδεια σε κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης κι έχει πλέον σφραγιστεί, κατόπιν όλων των απαραίτητων ενεργειών στις οποίες προέβη ο Σύλλογος προς όφελος της Δημόσιας Υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

«Γνωρίζουμε πως οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προχωρούν σε κινήσεις, προκειμένου να λειτουργήσει εκ νέου το παράνομο ινστιτούτο. Είμαστε προετοιμασμένοι να αποδείξουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ότι τέτοιου είδους προσπάθειες εμπορευματοποίησης της Υγείας αποτελεί δημόσιο κίνδυνο για τους πολίτες και ότι η λεύκανση οδόντων αποτελεί ξεκάθαρα ιατρική διαδικασία, που μπορεί να πραγματοποιείται μόνο από οδοντίατρο» τονίζει ο κ. Δεβλιώτης.