Αυξάνει τη χρηματοδότηση η Παγκόσμια Τράπεζα για τους εμβολιασμούς – 20 δισ. δολάρια επιπλέον

Με δέσμευση της η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση της διαθέσιμης χρηματοδότησης που θα αφορά την αγορά εμβολίων κατά της νόσου του κορονόιου με ένα ποσό ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρόεδρος Ντέιβιντ Μαλπάς δήλωσε ότι έχουν ήδη διατεθεί περισσότερα από 4 δισ. δολάρια σε 51 αναπτυσσόμενες χώρες έναντι ενός προηγούμενου στόχου 12 δισεκατομμυρίων, ενώ παράλληλα θα πρστεθούν ακόμη 25 χώρες σύντομα.

«Περισσότερα θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι συνολικά 41 αιτήματα έχουν ληφθεί από χώρες της αφρικανικής ηπείρου, όπου λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους έχουν εμβολιαστεί συνολικά.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρότρυναν τις 20 πιο ισχυρές οικονομικά χώρες (G20) να προσπαθήσουν αόμη περισσότερο για την επίτευξη των στόχων για τον εμβολιασμό του πληθυσμού τουλάχιστον στο 40% μέχρι το τέλος αυτού του έτους και 60% για το πρώτο εξάμηνο του νέου.

Παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών αυτών θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία, με σκοπό να υιοθετήσουν τον στόχο για διάθεση τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου δόσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες μέσα στο έτος, καθώς και την αύξηση της χρηματοδότησης και να εξαλείφθούν τα εμπορικά εμπόδια στην αλυσίδα εφοδιασμού των εμβολίων.

Δείτε επίσης: Μαγιορκίνης: Πιθανός εμβολιασμός των παιδιών που δίνουν πανελλήνιες (video)