Αισιοδοξεί για εμβολιασμό του 70% του ενηλίκου πληθυσμού της Eυρωπαϊκής Ένωσης η πρόεδρος της Κομισιόν

Αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαθέτει επαρκείς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ήδη από το Ιούλιο εμφανίστηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ενώ ως τώρα, ο στόχος που είχε οριοθετηθεί από την Ενωση για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού ήταν το τέλος του καλοκαιριού.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος της Κομισιόν γνωστοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα οριστικοποιήσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία προμήθειας εμβολίων, που προβλέπει την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 που αναπτύχθηκε από τις Pfizer-BioNTech.

«Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer  επί νέου συμβολαίου», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας: «Αυτό θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία».

Ταυτόχρονα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την έγκριση της αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής εμβολίων  των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου.

Δείτε επίσης: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ καταγγέλλει τις ανισότητες στην διανομή των εμβολίων

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ