Άμβλωση ώρα μηδέν: Διαδήλωση στην Ουάσινγκτον για το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην έκτρωση

Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία συγκεντρώθηκαν για να πορευθούν μέχρι την έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχουν στην νέα «Πορεία των Γυναικών», με στόχο την προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση, μια ρύθμιση που έχει καταστεί στόχος του συντηρητικού στρατοπέδου και των διατάξεων που νομοθετεί.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου της πολιτείας του Τέξας που απαγορεύει την άμβλωση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, μικρός αριθμός διαδηλώσεων οργανώθηκε στην Αμερική, ενώ ένας νομικός ανταρτοπόλεμος και αντεπίθεση έχει ξεκινήσει στο Κονγκρέσο.

Δύο ημέρες πριν από την επανάληψη των συνεδριάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το θέμα, καθότι θα λειτουργήσει και ως διαιτητής στην διαμάχη , 200 οργανώσεις αποφάσισαν τελικά να καλέσουν τους υπερασπιστές του δικαιώματος στην άμβλωση για να ακουστεί η φωνή τους σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια.

Η κεντρική πορεία οργανώνεται στην Ουάσινγκτον, όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί το μεσημέρι για να πορευθούν μέχρι την έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σχεδόν 50 χρόνια αφού ο ύπατος δικαστικός θεσμός της χώρας αναγνώρισε το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση μέσω της ιστορικής απόφασης Roe v. Wade.

Σήμερα, με υπερσυντηρητική σύνθεση, το Ανώτατο Δικαστήριο φαίνεται ότι έχει αρχίσει την αντίστροφη πορεία είς βάρος της απόφασης.Ηδη, το Δικαστήριο αρνήθηκε να παρέμβει μέσω επείγουσας διαδικασίας για να μπλοκάρει τον νόμο του Τέξας και ενδέχεται να εκμεταλλευθεί την εξέταση ενός περιοριστικού των αμβλώσεων νόμου της πολιτείας του Μισισιπή για να μεταβάλει την θέση του.

Συγκεντρώσεις οργανώνονται στις πρωτεύουσες των δύο πολιτειών, στο Οστιν και το Τζάκσον, καθώς και σε 600 ακόμη πόλεις των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις διοργανώτριες, περισσότεροι από 240.000 διαδηλωτές αναμένεται να βγουν στους δρόμους της χώρας.

«Αγωνιζόμαστε ώστε η άμβλωση να μην είναι απλώς νόμιμη, αλλά προσβάσιμη και χωρίς στίγμα», γράφουν στην ανακοίνωσή του, ζητώντας από το Κονγκρέσο να εγγράψει στην ομοσπονδιακή νομοθεσία το δικαίωμα στην άμβλωση, ώστε να είναι προστατευμένο από ενδεχόμενη μεταστροφή του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Δείτε επίσης: Ιστορική απόφαση στο Μεξικό – Ανώτατο Δικαστήριο: «Αντισυνταγματική η ποινικοποίηση της άμβλωσης»

propoli

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading