Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να αποτρέψετε τον κίνδυνο άνοιας με τη βοήθεια της διατροφής; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle αποκαλύπτουν ποιος τύπος διατροφής είναι πιο ευεργετικός για την υγεία του εγκεφάλου.
Όσο μεγαλώνουμε, η προσπάθειά μας να παραμείνουμε υγιείς εντείνεται. Η «μάχη» ενάντια στη γήρανση είναι μια μεγάλη πρόκληση και είναι πολλοί οι παράγοντες του τρόπου ζωής που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή, όμως, έχουμε συμμάχους, που μπορεί να κρύβονται στις πιο απλές καθημερινές συνήθειες. Μια τέτοια είναι και η διατροφή, η οποία αδιαμφισβήτητα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού. Θρεπτικές επιλογές μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στο σώμα, ενώ αντίθετα τα «ένοχα» τρόφιμα είναι ικανά να προκαλέσουν, σε βάθος χρόνου, μια σειρά από λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά προβλήματα.
Ένας υγιής οργανισμός περιλαμβάνει πρώτα και κύρια έναν δυνατό εγκέφαλο. Αναρίθμητες μελέτες αναζητούν κατά καιρούς τους παράγοντες που επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία. Νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο BMC Medicine, υποστηρίζει ότι αυτή εξαρτάται σε αξιόλογο βαθμό από τη διατροφή. Ειδικότερα, μελετητές από το Πανεπιστήμιο του Newcastle υποστηρίζουν ότι όσοι υιοθετούν μια μεσογειακή διατροφή αντιμετωπίζουν έως και 23% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια.
Δείτε επίσης: Την Πέμπτη σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία της μητέρας της Μπέτυς Μπαζιάνα