Αντόνιο Γκουτέρες – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό: «Να συνεργαστούμε με τα άτομα με αυτισμό»

Την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό γιορτάζουμε τη συμβολή των ατόμων με αυτισμό και ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας να προωθήσουμε τα εγγενή δικαιώματά τους, τονίζει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Παρά τη σημαντική πρόοδο, επισημαίνει ο Αντόνιο Γκουτέρες, τα άτομα με αυτισμό εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κοινωνικά και περιβαλλοντικά εμπόδια στην πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών τους, σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και την Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπογραμμίζει την ανάγκη βελτίωσης, προωθώντας την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, τις ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, την αυτοδιάθεση και ένα περιβάλλον όπου κάθε άτομο θα είναι σεβαστό.

«Και καθώς το κάνουμε αυτό, αναγνωρίζουμε επίσης τον ρόλο των οικογενειών, των φροντιστών και των δικτύων υποστήριξης στη ζωή των ατόμων με αυτισμό» επισημαίνει.

Στην ακροτελεύτια πρόταση του μηνύματος του, ο Αντόνιο Γκουτέρες προτρέπει «σήμερα και κάθε μέρα, να αναγνωρίσουμε πλήρως την ενεργό και ποικιλόμορφη συμβολή των ατόμων με αυτισμό στις κοινωνίες μας – και ας συνεργαστούμε με τα άτομα με αυτισμό για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και προσβάσιμο για όλους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: ΝΔ για υποψηφιότητα Μιθριδάτη: «Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει χώρος για ομοφοβικές συμπεριφορές»

Loading