Απίστευτη επιπλοκή του κορονοϊού σε 62χρονο Γάλλο – Έπαθε πριαπισμό!

Μία σπάνια επιπλοκή του κορονοϊού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν γιατροί στη Γαλλία, αναφορικά με έναν 62χρονο ασθενή που είχε νοσήσει βαριά από τον ιό.

Πιο συγκεκριμένα, στο θέμα που αποκαλύπτει η «Daily Mail», οι γιατροί ανέφεραν στο «American Journal of Emergency Medicine» ότι ο 62χρονος υπέστη πριαπισμό, μια οδυνηρή δηλαδή κατάσταση στύσης που διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες. Η συγκεκριμένη στύση προκλήθηκε από παγιδευμένο αίμα στο πέος, το οποίο ήταν γεμάτο θρόμβους.

Πρέπει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι η θρόμβωση έχει αναφερθεί ως επικίνδυνη επιπλοκή για το 1/3 των ασθενών που προσβάλλονται από κορονοϊό. Μάλιστα, η απόφραξη των αρτηριών και των φλεβών από τους θρόμβους μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Πώς λύθηκε το πρόβλημα

Οι γιατροί αποφάσισαν αρχικά να τοποθετήσουν παγοκύστη στην περιοχή του πέους, όμως η στύση δεν υποχωρούσε για τέσσερις ώρες. Έτσι, το αίμα απομακρύνθηκε με τη χρήση βελόνας.

Ο γιατρός εντατικής θεραπείας, Myriam Lamamri, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που έχει αναφερθεί «θρόμβωση του πέους» σε έναν ασθενή με κορονοϊό. Από την άλλη, ο Δρ Richard Viney, σύμβουλος ουρολογικός χειρουργός στο Νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι η υπόθεση ήταν «ενδιαφέρουσα» και δεν είχε συναντήσει άλλη φορά ασθενείς Covid-19 με πριαπισμό.

Ο 62χρονος, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για διάστημα δύο βδομάδων, έχει πλέον πάρει εξιτήριο, όντας απόλυτα καλά στην υγεία του.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: 28 νέα κρούσματα – Κανένας νεκρός