«Όποιος μπορεί ας κάνει την τρίτη δόση» είπε η Ροσέλ Ουαλένσκι
Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έχει ήδη αρχίσει να χορηγείται σε εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η τρίτη δόση δεν θα είναι υποχρεωτική για όλους, ωστόσο δεν αποκλείεται στο μέλλον να αλλάξουν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί κάποιος έτσι ώστε να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος όπως δήλωσε η διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) Ροσέλ Ουαλένσκι.
Στην Αμερική όπως και σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, όποιος έχει εμβολιαστεί είτε με δύο δόσεις, είτε με τη μια της Johnshon & Johnshon θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος. Οι ενισχυτικές δόσεις έχουν αρχίσει να διανέμονται, ενώ και για τα τρία εμβόλια έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο ρυθμιστικό φορέα των ΗΠΑ η τρίτη δόση.
«Ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσουμε την έννοια του πλήρως εμβολιασμένου στο μέλλον, όμως τώρα αυτό που θα πω είναι ότι όποιος μπορεί ας κάνει την τρίτη δόση», επεσήμανε η Ουαλένσκι.
Μέχρι τώρα βέβαια, δεν δείχνουν να αλλάζουν οι προϋποθέσεις που ισχύουν για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος.
«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε τη δυνατότητα παροχής της τρίτης δόσης σε όλους. Δεν έχουν αλλάξει οι προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς πλήρως εμβολιασμένος. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το μήκος κύματος», προσέθεσε η Ουαλένσκι.
Δείτε επίσης: Ελλάδα – Covid-19: Σήμερα 2.098 νέα κρούσματα – 30 θάνατοι – 356 διασωληνωμένοι
- Πρέβεζα: Αλλοδαπός φωτογράφιζε ανήλικη σε παραλία – Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας της
- Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από το έργο φυσικού αερίου στη Δράμα
- Τα βαθιά ρήγματα στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη
- Ζ-η-θ, ο Ξένος: Μια εμπνευσμένη επιστροφή στις πηγές της Οδύσσειας στην Επίδαυρο
- Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» στο Μουσείο της Παγκόσμιας Έκθεσης στη Σαγκάη
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr