Χαλκιδική: Πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Αρναία – Εξετάζεται το πόσιμο νερό

Η κοινότητα ζήτησε από τους πολίτες να πίνουν μόνο εμφιαλωμένα νερά όμως τα προβλήματα έλλειψης νερού δεν άργησαν να φανούν.

Δείγματα πόσιμου νερού από την Αρναία έλαβε σήμερα το ΚΕΠΑΜΑΧ προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα ακαταλληλότητας του δικτύου ύδρευσης έπειτα από την τελευταία νεροποντή.

Ο βασικός λόγος που ανησύχησε τις αρχές είναι τα πολλά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκαν στους κατοίκους της Αρναίας τις τελευταίες ημέρες.

Η τοπική κοινότητα χθες συμβούλευσε από τους κατοίκους να μην καταναλώνουν το πόσιμο νερό μέχρι να ληφθούν δείγματα, να γίνει ανάλυση και να διαπιστωθεί αν τελικά το νερό είναι ακατάλληλο λόγω προσμίξεων από φερτά υλικά που έφερε ο όγκος του βρόχινου νερού.

Όμως, προκλήθηκε μια μικρή αναστάτωση στο χωριό, στο οποίο οι κάτοικοι δυσκολεύτηκαν να προμηθευτούν εμφιαλωμένα νερά αφού ήταν Κυριακή και τα σούπερ μάρκετ  ήταν κλειστά. Ζαχαροπλαστεία και περίπτερα γρήγορα εξάντλησαν τα αποθέματά τους με αποτέλεσμα κάποιοι να αναζητήσουν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού σε γειτονικά χωριά.

Δείτε επίσης: Νέο μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη – Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr