Διαδηλώσεις σε πόλεις της Ευρώπης για τα lockdown (vids)

Αντιδρούν οι πολίτες στα μέτρα των κυβερνήσεων

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να δείχνει τα…δόντια του με τη μετάλλαξη Όμικρον να έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και κάποιο διάστημα. Σε ορισμένες χώρες μάλιστα, οι κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει να πάρουν οριζόντια μέτρα αφού έχουν επιβληθεί lockdown.

Αυτό έχει δημιουργήσει έντονο κύμα διαμαρτυρίας από μεγάλη μερίδα των πολιτών, αφού οι δρόμοι μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων έχουν γεμίσει από ανθρώπους που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν προς τις κυβερνήσεις, δείχνοντας έτσι την αγανάκτησή τους.

Στην Αυστρία και την Ολλανδία οι πολίτες έχουν βγει στους δρόμους κατά των μέτρων. Θυμίζουμε πως ο ΠΟΥ ανέφερε πως μέχρι τώρα κανένας από όσους νόσησαν με την Όμικρον δεν έχει χάσει τη ζωή του. Όλοι οι ηγέτες των ξένων χωρών προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν έτσι ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

Στην Αυστρία, έχει επιβληθεί lockdown στους ανεμβολίαστους και όσοι δεν συμμορφώνονται με τη συγκεκριμένη απόφαση, τους επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ. Την ίδια στιγμή, όποιος αρνείται να συμμορφωθεί με το μέτρο επίδειξης πιστοποιητικού θα βαρύνεται με πρόστιμο 1.450 ευρώ.

Στη Βιέννη και την Ουτρέχτη οι πολίτες βγήκαν να διαδηλώσουν λόγω του ότι από την περασμένη εβδομάδα υπάρχει καθεστώς lockdown. Στην Ολλανδία οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα «ιατρική ελευθερία τώρα». Πλήθος αστυνομικών συγκεντρώθηκε στους δρόμους.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στο Βερολίνο: Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους τρία παιδιά βρέθηκαν σε σπίτι