Η χώρα έχει καταγράψει 469.440 κρούσματα και 7275 θανάτους
Οι αρχές του Παναμά ανακοίνωσαν χθες την έγκριση της αναμνηστικής δόσης για το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, σε ευπαθείς ομάδες που θεωρείται ότι διατρέχουν κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά συμπτώματα της νόσου, υγειονομικοί, πολίτες ηλικίας άνω των 55 ετών, φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας και κατάκοιτοι ασθενείς.
Η χώρα της κεντρικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 7.275 θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού επί συνόλου 469.440 κρουσμάτων. Από τον Ιανουάριο, διατέθηκαν πάνω από 5,5 εκατ. δόσεις εμβολίων, που προστάτευσαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
«Αποφασίσαμε να αρχίσουμε τη διαδικασία χορήγησης ενισχυτικής δόσης στον πληθυσμό αξιοποιώντας το εμβόλιο της Pfizer, ξεκινώντας από αύριο (σ.σ. σήμερα Τετάρτη) σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία» , δήλωσε ο υπουργός Υγείας, ο Λουίς Σούκρε.
Η ενισχυτική δόση θα προσφερθεί σε ανθρώπους που είχαν λάβει τη δεύτερη πριν από τουλάχιστον έξι μήνες και ο πληθυσμός-στόχος θα είναι κυρίως όσοι διατρέχουν πιο υψηλό κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά μορφή της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, όπως εξήγησε ο υπουργός.
Δείτε επίσης: FDA: Όχι στην τρίτη δόση με Moderna
- Ολυμπιακός: Τάση για νίκη με την κατάκτηση του Κυπέλλου
- Ο A$AP Rocky αναλαμβάνει τον ρόλο του creative director στη Ray-Ban
- Συνεδρίαση για την εκτίμηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή Σαντορίνης – Αμοργού
- Μία Ραϊκρόου: Ο νέος φύλακας άγγελος του Ολυμπιακού
- Ουκρανία: Κιρ Στάρμερ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζουν την ανάγκη για δίκαιη και διαρκή ειρήνη
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ