Εκδήλωση για την ψυχική υγεία το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Μαρίας Σπυράκη

Δημόσια συζήτηση για την καλή ψυχική υγεία ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη.

Αύριο, Σάββατο 26 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η ψυχική υγεία έχει σημασία» με κεντρική ομιλήτρια την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, μια μέρα μετά την παρουσίαση του εθνικού σχεδίου για την ψυχική υγεία από την υφυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο. Τις δράσεις και τις πολιτικές της  Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ψυχική υγεία θα παρουσιάσει, με παρέμβαση, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που θα προβληθεί στην εκδήλωση, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης από τις 12.00 έως τις 14.00.

propoli

Η ψυχική υγεία είναι πολύτιμη και είναι ανάγκη να  ληφθούν στοχευμένα μέτρα για την προστασία της και την πρόληψη της διόγκωσης των προβλημάτων που προκαλεί, τόνισε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. «Το έτος 2023 προτείνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως έτος καλής ψυχικής υγείας (Year of Good Mental Health), ενώ η Κομισιόν φέρνει το πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους νομοθετική πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία. Με βάση τα δεδομένα αυτά, θέλουμε να αναδείξουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση προηγείται και να ανοίξουμε τη συζήτηση για την ψυχική υγεία στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, προσκαλώντας μέλη της ιατρικής κοινότητας, εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς σε ενημέρωση και συζήτηση για το ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο», υποστήριξε η κα Σπυράκη.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο καθηγητής Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Παντελεήμων-Βασίλειος Μποζίκας, ο καθηγητής Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, αντιπρόεδρος  της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και εθνικός εκπρόσωπος για θέματα ψυχικής υγείας στον ΠΟΥ Κωνσταντίνος Φουντουλάκης και η CΕO Hellas EAP Τατιάνα Τούντα. Xαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και τέως υφυπουργός Υγείας, ψυχίατρος Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου, και  ο ψυχίατρος και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μπάκα.

Δείτε επίσης: Άννα Ευθυμίου: Τα ισόβια να είναι ισόβια για τους γυναικοκτόνους – Όλες οι γυναίκες μια γροθιά!

Loading