Εκπαίδευση επαγγελματιών εστίασης για τις τροφικές αλλεργίες

Εκπαίδευση επαγγελματιών εστίασης για τις τροφικές αλλεργίες

Η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ, σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία, αναδεικνύει την ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών εστίασης απέναντι στις συχνές τροφικές αλλεργίες των πελατών. Οι σπουδαστές ενημερώνονται για τον βέλτιστο και πιο αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων με υπευθυνότητα.

Στο 7ο POP-UP Restaurant Project, οι σπουδαστές Γαστρονομίας και Ξενοδοχειακών της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ συμμετείχαν ως μέλη του επίλεκτου team του chef και ambassador της Σχολής, Σωτήρη Κοντιζά, αποκτώντας μια μοναδική επαγγελματική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο KUMQUAT. Για 4 ημέρες, οι σπουδαστές βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ενός εστιατορίου, συμμετέχοντας στο πλήρως ενορχηστρωμένο πρόγραμμα εργασιών, από την προετοιμασία της κουζίνας μέχρι τη διαχείριση κρατήσεων.

Η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία, με χαρά, ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της ΑΚΜΗΣ και του Σωτήρη Κοντιζά, να συμβάλει στην εκπαίδευση των σπουδαστών για τη διαχείριση της τροφικής αλλεργίας στο εστιατόριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Εταιρείας, Μάριος Παπαδόπουλος. Είναι κοινά αποδεκτό ότι τα περιστατικά τροφικής αλλεργίας αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας την καθημερινότητα των αλλεργικών ατόμων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η Κάρτα Επικοινωνίας με τον Σεφ (Τρώω Έξω με Ασφάλεια), που στοχεύει στην προαγωγή της ασφάλειας των αλλεργικών ατόμων μέσω της συνεργασίας της ΑΚΜΗΣ με την Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία.

Loading

Play