ΕΜΑ: Εγκρίθηκαν νέες εγκαταστάσεις για τα εμβόλια της Pfizer – Μοderna

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε ηνέες γραμμές παραγωγής – Οι χώροι μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως.

Με στόχο την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και την προσφορά εμβολίων COVID-19 στην ΕΕ, η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Φάρμακα (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε μία επιπλέον τοποθεσία για την παραγωγή του Comirnaty, του εμβολίου για την COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer.

Η παραγωγή θα γίνεται στο Σεν Ρεμί Σιρ Αβρ, στη Γαλλία, θα λειτουργεί από την Delpharm και θα παράγει τελικό προϊόν. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν την παροχή περίπου έως και 51 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων το 2021.

Επιπρόσθετα ο EMA ενέκρινε μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο παραγωγής της BioNTech στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, η οποία αυξάνει την ικανότητα παραγωγής δραστικών ουσιών κατά περίπου 410 εκατομμύρια δόσεις το 2021.

Ταυτόχρονα, η CHMP ενέκρινε ακόμη μία τοποθεσία παραγωγής για την παραγωγή του Spikevax, του εμβολίου για την COVID-19 που αναπτύχθηκε από τη Moderna. Βρίσκεται στο Μπλούμινγκτον, στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών και λειτουργεί από την Catalent. Οι εγκαταστάσεις αφορούν στην παραγωγή τελικού προϊόντος.

Εναλλακτικές εγκαταστάσεις 

Εκτός από τη νέα μονάδα παραγωγής για αυτό το εμβόλιο, η CHMP ενέκρινε επίσης αρκετές εναλλακτικές εγκαταστάσεις που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των παρτίδων και τη συσκευασία του τελικού προϊόντος που κατασκευάζεται από την Catalent.

Οι εν λόγω συστάσεις δεν απαιτούν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι χώροι μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως.

Δείτε επίσης: Windows 11: Αυτοί είναι οι υπολογιστές που «σηκώνουν» την αναβάθμιση

 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading