Επικεφαλής BioNTech: Το εμβόλιο μας δεν χρειάζεται προσαρμογή

Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα για προσαρμογή του εμβόλιο της σύμπραξης Pfizer/BioNTech σύμφωνα με τον επικεφαλής της BioNTech

Ο Ουγούρ Σαχίν όμως άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο για το μέλλον:

Είναι πιθανό τους επόμενους 6 με 12 μήνες να εμφανιστεί μια παραλλαγή που θα απαιτεί την προσαρμογή του εμβολίου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η λήψη μιας απόφασης τώρα θα μπορούσε να αποδεχθεί εσφαλμένη, αν σε τρεις ή έξι μήνες μια άλλη παραλλαγή κυριαρχήσει. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει μόνο εαν το υπάρχον εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό ή το καλύτερο δυνατό“.

Συνεπώς “επί του παρόντος, ξέρουμε ότι μια αναμνηστική δόση με τον βασικό τύπο (του εμβολίου) είναι απολύτως επαρκής“, υπογράμμισε ο Σαχίν.

Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και BioNTech ανέφεραν ήδη στις αρχές Ιουλίου “ενθαρρυντικά αποτελέσματα” από τις δοκιμές για μια τρίτη δόση και προβλέπουν να ζητήσουν τη χορήγηση άδειας για μια τρίτη δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Από την αρχή του έτους το γερμανικό εργαστήριο κατέγραψε κέρδη 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι 69,4 εκατομμυρίων ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, πριν από την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η μεγάλη αυτή αύξηση “οφείλεται κυρίως στην ταχεία αύξηση της προμήθειας εμβολίων κατά της Covid-19 παντού στον κόσμο“, εξήγησε.

Δείτε επίσης: Γαλλία – Covid-19: Αυξήθηκε κατά 25% ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε τρεις εβδομάδες

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ