Εργάζονται κανονικά οι ανεμβολίαστοι γιατροί στην Ιταλία

Δυσκολία στους ελέγχους προκαλεί η γραφειοκρατία στην Ιταλία, με αποτέλεσμα τα δύο τρία των ανεμβολίαστων γιατρών να εργάζονται κανονικά.

Παρά το σχέδιο για επέκταση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου», 1.500 γιατροί και υγειονομικό προσωπικό δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και τουλάχιστον 1.000 από αυτούς συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, επικαλούμενος στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Ομοσπονδία των Ιταλικών Ιατρικών Συλλόγων.

propoli

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, κατά τα ίδια στοιχεία, 500 γιατροί έχουν παυθεί των καθηκόντων τους και 120 τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να εμβολιαστούν, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιταλικών Ιατρικών Συλλόγων, Φιλίππο Ανέλι, απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους του που δεν έχουν εμβολιαστεί, να προσέλθουν άμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Κατά τη DW, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ιδίως στον ιταλικό Νότο, δεν επιτρέπουν στον κρατικό μηχανισμό να εξακριβώνει αν οι γιατροί και υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί.

Η ιταλική κυβέρνηση πριν λίγο καιρό αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και στην συνέχεια η συγκεκριμένη υποχρέωση επεκτάθηκε και σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία.

Ξεπερνά την Ιταλία σε ποσοστό ανεμβολίαστων υγειονομικών η Ελλάδα

Η Ελλάδα το είπε και το έκανε! Έβγαλε εκτός 6.412 υγειονομικούς υπαλλήλους.

Σε 6.412 ανέρχονται οι υγειονομικοί οι οποίοι τίθενται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού. Oι 5.594 εξ αυτών εργάζονται σε νοσοκομεία, ενώ 818 πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Από το ΕΚΑΒ, σε αναστολή εργασίας τίθενται 500 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 400 ανήκουν στα πληρώματα.

Ο κ Πλεύρης δήλωσε «Έχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα. Θα το δείτε από τα στοιχεία: Σας ανακοινώνω ότι έχουμε να κάνουμε με 6.412 αναστολές αυτή τη στιγμή. Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω, γιατί υπάρχουν άτομα που βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες».

Τόνισε ότι υπήρχε νοσοκομείο με 35% εμβολιασμένους και πλέον έχει φτάσει στο 87%. «Περιμέναμε αναστολές άνω των 10.000», επισήμανε.

Δείτε επίσης: Λύματα – Αυξητικές τάσεις σε επτά περιοχές

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading