Έτσι θα «φρενάρετε» την γήρανση

Η μείωση της καθημερινής κατανάλωσης θερμίδων κατά 25% μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό της γήρανσης κατά 2-3%, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας του Τμήματος Γενετικής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, Daniel Belsky.

Η μείωση της καθημερινής κατανάλωσης θερμίδων κατά 25% μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό της γήρανσης κατά 2-3%, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Aging.

Αν και το ποσοστό 2-3% μπορεί να φαίνεται μικρό, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι συνδέεται με 10-15% μειωμένο κίνδυνο θανάτου για τα επόμενα 15 χρόνια ζωής.

Στη μελέτη συμμετείχαν 75 εθελοντές που συνέχισαν την κανονική τους διατροφή και 145 εθελοντές που περιόρισαν την κατανάλωση θερμίδων κατά 25%. Οι εθελοντές της δεύτερης ομάδας είχαν 2-3% μειωμένο ρυθμό γήρανσης στο διάστημα των 2 ετών που εξέτασε η μελέτη, όπως ανέφεραν οι συγγραφείς.

Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός της γήρανσης επιβραδύνθηκε, οι επιστήμονες της μελέτης δεν παρατήρησαν στατιστικώς σημαντικές διαφορές σε 2 από τους δείκτες της βιολογικής γήρανσης από τις αναλύσεις που έκαναν στους εθελοντές, γεγονός που δείχνει ότι τα αποτελέσματα σίγουρα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από μελλοντικές μελέτες.

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού» – Έρχεται «πασχαλινό καλάθι»

Loading