Ευλογιά των πιθήκων: Με ειδικές κάψουλες η μεταφορά του ύποπτου κρούσματος από την Κεφαλονιά (pics)

Μέσα σε ειδικές κάψουλες έγινε από την Κεφαλονιά η αεροδιακομιδή στην Αθήνα του 29χρονου που εμφάνισε συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων, όπως και της συντρόφου του.

Ειδικότερα, αργά το βράδυ του Σαββάτου προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αερόποριας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να παραλάβει το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών που διαγνώσθηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων.

Το ιατρικό προσωπικό, όπως αναφέρει το kefaloniapress.gr, φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε το ζευγάρι, το οποίο τοποθετήθηκε μέσα στις ειδικές αποστειρωμενες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης, EpiShuttle που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας ο οποίος ζει στην Ελλάδα αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο. Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του. Να σημειώσουμε ότι η φίλη του ειναι ασυμπτωματική, ενώ ο ασθενής έχει σταθερή κατάσταση υγείας.

Το ζευγάρι διακομίστηκε στο ΑΤΤΙΚΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ των Αθηνών όπου τους παρέλαβε το επιτελείο του κ. Τσιόδρα, καθώς ο καθηγητής τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που θα ασχοληθούν με το πρώτο περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα σε τουρίστες της Κεφαλονιάς.

Φωτογραφίες από kefaloniapress.gr

Δείτε επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Το come back… της μάσκας στη Νέα Υόρκη