Εξαδάκτυλος: Oι άνω των 60 πρέπει να κάνουν την 4η δόση

Ο διευθυντής καρδιολογικής ΝΝΑ, Σπύρος Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος αναφέρθηκαν στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και για τους αιφνίδιους νέων από καρδιακή ανακοπή


Σχετικά με το κατά πόσο μπορεί οι αιφνίδιοι θάνατοι από καρδιακή ανακοπή να σχετίζονται με τη Long – Covid, o κ. Εξαδάκτυλος είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»:

«Η Covid – 19 είναι μία νόσος που σχετίζεται με όλα τα συστήματα. Μπορεί να δίνει συμπτώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα την αρχική νόσο».

Όσον αφορά την άνοδο στους θανάτους από τον κορονοϊό, είπε πως οι άνω των 60 που δεν έχουν λάβει την 4η δόση, πρέπει να την κάνουν αφού τους προστατεύει.

Ο κ. Παπαϊωάννου με τη σειρά του ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί βλάβες στο καρδιακό σύστημα ύστερα από νόσηση. «Η νόσος αυτή καθ’ αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και είναι καλό όσοι έχουν νοσήσει από μέτρια έως βαριά να υποβληθούν έπειτα σε ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων για την περιοχή της καρδιάς» συμπλήρωσε.

Οι εξετάσεις καλό είναι να γίνουν μέσα στο επόμενο 20ημερο, μετά τη λήξη της νόσησης και να γίνει μία εκτενής κλινική εξέταση και ένα triplex καρδιάς» επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου.

Κλείνοντας ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι θα παρατηρηθεί μία ανοδική πορεία στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας μετά το τέλος του καλοκαιριού και ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας στα σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Όσοι φοράνε μάσκα και ενοχλούνται από όσους δεν φοράνε και τη βγάζουν, να μην το κάνουν»

Δείτε επίσης: Θεμιστοκλέους για κορονοϊό: «Θεωρούμε ότι δε θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ»