Γαλιατσάτος για ευλογιά των πιθήκων: «Έχουμε μία νέα μετάλλαξη που κολλάει με την αναπνοή»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Johns Hopkins αναφέρθηκε στην άρση των μέτρων του κορονοϊού αλλά και για την ευλογιά των πιθήκων.

«Δεν είναι μόνο η Ελλάδα, είναι και στην Αμερική, την περασμένη εβδομάδα ήμουν στην Καλιφόρνια και έβλεπα ότι κανείς δεν είναι με μάσκα. Πάντα σε όλους λέω ότι η μάσκα βοηθάει να προφυλαχθείς. Η επιστήμη έχει φτιάξει 2 όπλα για να το αντιμετωπίσει, τα εμβόλια και τα φάρμακα, αυτά βοηθούν να μην νοσήσεις βαριά. Ο άνθρωπος που θα κάνει την επιλογή θα πρέπει να είναι υπεύθυνος προς τον εαυτό του», ανέφερε αρχικά για τον κορονοιό στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο και πρόσθεσε:

«Προσέχουμε πάρα πολύ. ένα πράγμα που έχουμε κάνει με τον κορoνοϊό , είναι ότι με το εμβόλιο ο κορονοϊός θα εξελιχθεί ως ένα βαρύ κρύωμα, αλλά η επιλογή είναι δική μας για το τί θα κάνουμε», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων σημείωσε: «Την ευλογιά των πιθήκων  την ξέρουμε εδώ και 70 χρόνια, υπάρχει κυρίως στην ανατολική και κεντρική Αφρική. Μέχρι στιγμής αυτό που βλέπουμε στην Ευρώπη και στην Αμερική είναι μία ήπια μορφή γιατί δεν έχουμε θανάτους. Η ευλογιά των πιθηκων κολλάει με την επαφή, εάν έχουμε τα εξανθήματα μπορεί να κολλήσουμε τον άλλο. Τώρα έχουμε μία νέα μετάλλαξη της νόσου που κολλάει με την αναπνοή αλλά αυτό το ερευνούμε ακόμα για το πώς αντιμετωπίζεται».

Δείτε επίσης: ΠΟΥ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων – Κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν και στην Ολλανδία