Γαλλία-Covid-19: Η παραλλαγή Δέλτα σε μεγάλη άνοδο

Έντονη εμφάνιση κάνει στη Γαλλία το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού – Το 9%-10%» των νέων θετικών κρουσμάτων είναι της παραλλαγής Δέλτα η οποία καταγράφει μεγάλη άνοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Είναι μια αναλογία καταρχάς συγκρίσιμη με όσα παρατηρούμε στις ΗΠΑ και πιθανόν στη Γερμανία», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, την περασμένη Τρίτη, είχε αναφέρει ένα εύρος 2%-4% των κρουσμάτων, βάσει των δεδομένων ελέγχου των θετικών κρουσμάτων.

Με βάση τον πιο πρόσφατο προσδιορισμό αλληλουχίας, αυτό το στέλεχος που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Απρίλιο αντιπροσώπευε το 1% των δειγμάτων την 25η Μαΐου, έναντι 0,2% στις 11 Μαΐου.

«Υπάρχουν εδαφικές διαφορές», είπε ο Γκαμπριέλ Ατάλ, διευκρινίζοντας πως η παραλλαγή Δέλτα αντιπροσωπεύει το 12-13% των μολύνσεων στην περιοχή του Παρισιού.

Το 70% των θετικών κρουσμάτων καταγράφηκε στη Λαντ (νοτιοδυτικά), «το μοναδικό διαμέρισμα όπου παρατηρούμε μια αύξηση της επιδημίας», ενώ ευθύνεται για «αρκετές συρροές κρουσμάτων» στον Κάτω Ρήνο (ανατολικά).

Δείτε επίσης: Φάουτσι: «Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ