Γάλλος επιστήμονας: «Δύσκολα επιστρέφει η κανονικότητα το 2022»

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα δεδομένα που μας έρχονται από την Γαλλία, καθώς Γάλλος επιστήμονας βλέπει την επιστροφή στην κανονικότητα να αργεί τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη.

Συγκεκριμένα ο Ζαν- Φρανσουά Ντελφρεσί, επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Γαλλίας για τη διαχείριση της πανδημίας, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε, τόνισε ότι είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις από τον ιό.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα δε θα γίνει τώρα, ίσως το 2022, το 2023. Δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι το 2022», επεσήμανε ο Ντελφρεσί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.

Μάλιστα εκτός όλων των άλλων αναφέρθηκε και στις νέες μεταλλάξεις που μπορεί να εμφανιστεί από τον Σεπτέμβριο «θα έχουμε πιθανόν μια νέα μετάλλαξη που θα εμφανιστεί στη διάρκεια του χειμώνα (…) Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον υπόλοιπο κόσμο που δε θα έχει εμβολιαστεί».

Ο Ζαν- Φρανσουά Ντελφρεσί, δείχνει την ανησυχητική εικόνα της Γαλλίας τονίζοντας ότι τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν μέχρι  τις 50.000 ως τις αρχές Αυγούστου, ενώ το τέταρτο κύμα της επιδημίας θα γίνει αισθητό στα νοσοκομεία της χώρας το δεύτερο μισό του Αυγούστου.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στο Λίβανο: 4 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πόσιμο νερό