Γερμανία: Λέει «ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ο Σολτς (vids)

Τι ποσοστό των Γερμανών πολιτών έχει εμβολιαστεί πλήρως

Ο επερχόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ανέφερε ξεκάθαρα ότι έχει θετική άποψη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

propoli

Από το περιβάλλον του διαρρέεται πως «είπε ότι αντιλαμβανόταν πως γίνονταν συζητήσεις για το θέμα αυτό στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ), από όλα τα κόμματα».

Ο κ. Σολτς όπως αναφέρει η ίδια πηγή «δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης» στη συνεδρίαση που είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής και των 16 κρατιδίων της Γερμανίας. Αυτό που σκέφτεται η γερμανική κυβέρνηση είναι να μπει λουκέτο στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ της χώρας. Μέχρι τώρα το εμβόλιο στη Γερμανία δεν είναι υποχρεωτικό, σε αντίθεση με την Αυστρία.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αποφασίστηκε πρόσφατα για το προσωπικό των οίκων ευγηρίας και των νοσοκομείων, όπως και για τους στρατιώτες του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Μπούντεσβερ) και αναμένεται σύντομα να τεθεί σε ισχύ.

Η κατάσταση στη χώρα βέβαια όσον αφορά τον κορονοϊό δεν είναι καθόλου καλή, αφού εμφανίζονται 452,2 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί πλήρως 57.000.000 Γερμανοί πολίτες δηλαδή το 68,5% του πληθυσμού της χώρας.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τον οποίο απέρριπτε επί μακρόν η πλειοψηφία των Γερμανών, στο εξής ζητείται από σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών (64%), σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των μέσων ενημέρωσης RTL και ntv.

Δείτε επίσης: Ισπανία: Αναστέλλει τις πτήσεις από επτά χώρες της νότιας Αφρικής ως τις 15/12 λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Loading