Γερμανία: Οι ανεμβολίαστοι γιατροί που θα μπαίνουν σε καραντίνα δεν θα πληρώνονται

Νέα απόφαση αναμένεται να ψηφίσουν τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας την ερχόμενη Τετάρτη όσον αφορά τις αναρρωτικές άδειες ατόμων που έχουν προσβληθεί από Covid-19.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο να αποφασίσουν την κατάργηση της αμειβόμενης αναρρωτικής άδειας για όποιον τίθεται υποχρεωτικά σε προληπτική καραντίνα και δεν έχει εμβολιαστεί για τη λοίμωξη Covid-19.

Σύμφωνα με την Bild, η οποία έχει στη διάθεσή της το σχέδιο της απόφασης που έχει ήδη εγκριθεί από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις, από τις 11 Οκτωβρίου, αν κάποιος ανεμβολίαστος πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, είτε επειδή επιστρέφει από το εξωτερικό, είτε επειδή είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν θα συνεχίσει να αμείβεται κανονικά από την εργασία του, όσο διάστημα παραμένει σε απομόνωση.

Το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στην επάρκεια εμβολίων και τη δυνατότητα πλέον όλων να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, αναφέρεται στο έγγραφο. Εξαίρεση θα γίνεται μόνο σε άτομα, τα οποία για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και σε άτομα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην γενική οδηγία για εμβολιασμό.

Κατάργηση του δωρεάν τεστ κορονοϊού

Από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται επίσης και το δωρεάν τεστ για κορονοϊό που δικαιούνταν έως τώρα όλοι οι πολίτες μία φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Handelsblatt, στη συζήτηση θα τεθεί και το ενδεχόμενο εισαγωγής υποχρεωτικού τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε συγκεκριμένους κλάδους.

Δείτε επίσης: Pfizer – «Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της φθίνει όσο περνάει ο καιρός»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr