Γερμανία: Σύσταση για αναμνηστικό εμβολιασμό όλων των δικαιούχων άνω των 18 ετών

Η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμού (Stiko) ετοιμάζεται να εκδώσει γενική σύσταση για ενισχυτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19 για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, άφησε να εννοηθεί ο Πρόεδρός της Τόμας Μέρτενς

Η κυβέρνηση ετοιμάζει «εκστρατεία» αναμνηστικού εμβολιασμού, με στόχο έως τα Χριστούγεννα η επιπλέον δόση να έχει χορηγηθεί τουλάχιστον στους μισούς από όσους τη δικαιούνται.

propoli

Σύμφωνα με τον κ. Μέρτενς, η Επιτροπή θα συζητήσει την επόμενη εβδομάδα το θέμα μιας «επικαιροποιημένης σύστασης» και «δεν θα καθυστερήσει». Μέχρι τώρα, η σύσταση για ενισχυτικό εμβολιασμό απευθύνεται στα άτομα άνω των 70 ετών και σε ειδικές κατηγορίες ευπαθών ομάδων και επαγγελματιών, ωστόσο το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η αναμνηστική δόση είναι διαθέσιμη για όλους όσοι συμπληρώνουν 6 μήνες από τον βασικό εμβολιασμό τους.

Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, σχεδιάζουν παράλληλα να οργανώσουν εκστρατεία εμβολιασμού ειδικά για την αναμνηστική δόση. Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, στο σχετικό έγγραφο της Ομάδας Κρίσεων των δύο υπουργείων, επισημαίνεται ότι «αν καταφέρουμε να εμβολιάζουμε το 7% των δικαιούχων ανά εβδομάδα, μέχρι τα Χριστούγεννα το 50% των πολιτών θα είναι πολύ καλύτερα προστατευμένο» και η Γερμανία θα μπορούσε να περάσει τον χειμώνα με «βασικά μέτρα» και πιθανόν να «σπάσει» το τέταρτο κύμα. Οι συντάκτες του εγγράφου βασίζουν τις εκτιμήσεις τους σε έρευνα του Ινστιτούτου «Μαξ Πλανκ», η οποία αναφέρει ότι «η ενισχυτική προστασία του 50% του πληθυσμού μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο σπάσιμο του κύματος και το αποτέλεσμα θα φανεί σταδιακά στη συχνότητα εμφάνισης των κρουσμάτων και στις εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας». Το Ινστιτούτο πάντως εισηγείται ακόμη «να ερμηνεύεται λιγότερο αυστηρά» η οδηγία για ενισχυτικό εμβολιασμό αφότου έχουν περάσει 6 μήνες από τον πρωτογενή εμβολιασμό. Το ίδιο δήλωσε και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος ζήτησε «ευελιξία», σημειώνοντας ότι «οι έξι μήνες πρέπει να ερμηνεύονται ως σημείο αναφοράς και όχι να τηρούνται ακόμη και με ακρίβεια ημέρας».

Δείτε επίσης: Μέρκελ: Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γερμανία είναι δραματική

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading