Γκάγκα: «Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σχολίασε τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μετά από σύσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βλέπετε τι γίνεται σ΄αυτό το Νοσοκομείο. Πραγματικά έχουμε πάρα πολλά κρούσματα. Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα, είναι τρομακτικός ο κίνδυνος για τον καθέναν από αυτούς τους ασθενείς και το προσωπικό. ‘Αρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανακόψουμε την πορεία της πανδημίας» είπε η κ. Γκάγκα.

Νωρίτερα ο διευθυντής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, καθηγητής Απόστολος Αθανασιάδης, είχε δηλώσει ότι ήδη από τον περασμένο Μάρτιο υπάρχει σύσταση της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας για εμβολιασμό των εγκύων.

Το πρωί είχε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου βρέθηκε στην Α΄ ΜΕΘ, ενώ σε δηλώσεις του σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν νοσηλευτεί περισσότεροι από 3.000 ασθενείς με Covid. Παράλληλα, ανέφερε, ότι το νοσοκομείο έχει 30 κλίνες ΜΕΘ-Covid και επιπλέον 12 κλίνες ΜΕΘ non Covid, καθώς επίσης και ΜΑΘ. Τόνισε, ακόμη, ότι το Νοσοκομείο διαθέτει τη μόνη Πνευμονολογική Κλινική στη Θεσσαλονίκη και ότι εξυπηρετεί και άλλα περιστατικά εκτός από Covid.

«Είναι ένα μεγάλο νοσοκομείου που έχει απορροφήσει πολλά περιστατικά. Βέβαια η πίεση που δέχεται αυτόν τον καιρό, όπως και παντού, είναι μεγάλη» πρόσθεσε.

Η κ. Γκάγκα επισκέφτηκε επίσης και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου θα έχει σύσκεψη σχετικά με το θέμα της διαχείρισης περιστατικών νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Δείτε επίσης: Μονοκλωνικά αντισώματα: 11 αιτήματα έχουν εγκριθεί και 6 ασθενείς τα έχουν λάβει (vid)