Γκίκας Μαγιορκίνης: «Η ιλαρά αφορά αποκλειστικά αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς αλλά και τα περιστατικά λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Η Ευρώπη βιώνει σοβαρή έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς, με την ασθένεια να επανεμφανίζεται σε τέσσερις χώρες της, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, όπου θεωρείτο ως τώρα πως είχε εξαλειφθεί, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

propoli

Μιλώντας στο MEGA ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, η έξαρση της ιλαράς αφορά αποκλειστικά εκείνους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Όπως είπε ο ίδιος, η ιλαρά είναι ίσως το πιο μεταδοτικό νόσημα που έχουμε δει στον πλανήτη, ενώ όσοι έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό κατά της ιλαράς είναι καλυμμένοι εφ’ όρου ζωής.

«Το εμβόλιο της ιλαράς γίνεται στα παιδιά και καλύπτει και τις μαγουλάδες και την ερυθρά. Η πρώτη δόση γίνεται στους 12 μήνες και μετά από 24 μήνες η δεύτερη δόση», είπε.

Το εμβόλιο προσφέρει 99% κάλυψη, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να υπογραμμίζει πως η ιλαρά είναι ένα νόσημα που μπορεί να φέρει βαριές επιπλοκές, όπως εγκεφαλίτιδα, πνευμονία και ωτίτιδα.

Ιδιαίτερα, ο κος Μαγιορκίνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους, καθώς μπορούν να νοσήσουν από ιλαρά ανά πάσα στιγμή.

Δείτε επίσης: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Loading