Με μια ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση, η HOPEgenesis γιόρτασε τα δέκα χρόνια «ελπίδας, προσφοράς και κοινωνικής ενδυνάμωσης» στις 5 Φεβρουαρίου, στο κατάμεστο θέατρο Λυκαβηττού.
Ως Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η HOPEgenesis δραστηριοποιείται από το 2015 στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Η αποστολή της είναι η καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, η στήριξη της οικογένειας και η εύρεση λύσεων για το δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα.
Έχει παρουσία σε περισσότερες από 500 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέχρι σήμερα, έχουν ωφεληθεί περισσότερες από 850 οικογένειες στο πλαίσιο του προγράμματος, σε περιοχές που είχαν είτε ελάχιστες γεννήσεις, είτε αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων.
Χάρη στην υποστήριξη της HOPEgenesis, πολλές γυναίκες κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετώπιζαν, αποκτώντας πρόσβαση σε ασφαλείς συνθήκες εγκυμοσύνης και τοκετού. Ανάμεσα σε πολλές ενέργειες, η οργάνωση στηρίζει την οικογένεια, δημιουργώντας δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις στα ακριτικά νησιά και απομακρυσμένα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Επιπλέον, εκπονεί έρευνες για το δημογραφικό πρόβλημα και προτείνει μέτρα σε ανοιχτό διάλογο με τους κρατικούς φορείς για την αντιμετώπισή του.
Η HOPEgenesis είναι μία πρωτοβουλία που ιδρύθηκε από τον μαιευτήρα-γυναικολόγο Δρ. Στέφανο Χανδακά, Πρόεδρο της οργάνωσης, ο οποίος δήλωσε ότι «Η HOPEgenesis γίνεται 10 χρονών. Νιώθω συγκίνηση, περηφάνεια και ευγνωμοσύνη. Ευγνωμοσύνη για όσους πίστεψαν στο όραμά μας και την εξέλιξή του. Χωρίς αυτούς δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα και δεν θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε να παραδώσουμε αύριο. Γιατί η HOPEgenesis έχει τις βάσεις για να συνεχίσει να προσφέρει. Για την ανατροπή της υπογεννητικότητας, τη στήριξη της οικογένειας, την εύρεση λύσεων για το δημογραφικό».
Τη μεγάλη προσφορά της HOPEgenesis τίμησε στην εκδήλωση πλήθος κόσμου, καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, πολιτικών και επιχειρηματιών. Τα έσοδα θα διατεθούν για την περαιτέρω στήριξη της ακριτικής κοινωνίας και τη βελτίωση της δημογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ