Η FIA αναβάλει το Grand Prix της F1 στη Σαγκάη λόγω κορωνοϊού

Η διοργανώτρια αρχή των αγώνων της F1 αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει στην αναβολή του προγραμματισμένου για τις 19 Απριλίου Grand Prix της Σαγκάης, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να αφαιρεί ζωές από την Κίνα.

Η απόφαση αυτή, ελήφθη σύμφωνα με την FIA προκειμένου «να εξασφαλιστεί η υγεία, η ασφάλεια του προσωπικού, των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα και των οπαδών».

Να σημειωθεί ότι η πίστα της Σαγκάης βρίσκεται περίπου 840 χιλιόμετρα από την Γουχάν την πόλη από η οποία θεωρείται το επίκεντρο της επιδημίας.

Την ίδια στιγμή, η Καμπότζη φέρεται να δέχεται τελικά το κρουαζιερόπλοιο Χόλαντ – Αμέρικα που περιπλανιέται στις θάλασσες προς αναζήτηση λιμανιού που θα επιτρέψει την αποβίβαση των επιβατών, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει η εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο θα έπρεπε να έχει αποβιβάσει τους επιβάτες του στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, κάτι που δεν έγινε μετά από απαγόρευση της χώρας αλλά και άλλων πολλών χωρών παρόλο που δεν υπήρχαν φήμες για ύποπτα κρούσματα μεταξύ των επιβατών αλλά και του προσωπικού του.

Καραντίνα σε άλλο κρουαζιερόπλοιο

Στην Ιαπωνία οι ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess έχουν τεθεί σε καραντίνα για πάνω από μία εβδομάδα, καθώς δεκάδες νέοι άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 174 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στο νέο ιό με τους 39 τελευταίους να προστίθενται το τελευταίο 24ωρο. Οι πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας αναφέρουν ότι ανάμεσα στους ασθενείς υπάρχει και ένα στέλεχος του πληρώματος.

Όλοι οι μολυσμένοι με την ασθένεια έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες παραμένουν περιορισμένοι στα δωμάτιά τους μέχρι να λήξει η περίοδος καραντίνας, πρόσθεσε το υπουργείο.