Tα υπουργεία Παιδείας και Υγείας της Γερμανίας, γνωστοποίησαν πριν από λίγο πως είναι πρόθυμα να στηρίξουν την ανάπτυξη έξι νέων σκευασμάτων κατά του κορονοϊού – Τα εν λόγω φάρμακα εισέρχονται σε φάση κλινικών δοκιμών.
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας ‘Ανγια Κάρλιτσεκ και τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, πρόκειται για τα σχέδια των εταιριών AdrenoMed, Apogenix, Αtriva Therapeutics, CORAT Therapeutics, InflaRX και DRK Baden-Würtenberg-Hessen, τα οποία θα συγχρηματοδοτηθούν από την γερμανική κυβέρνηση με συνολικά 150 εκατομμύρια ευρώ.
Η κυρία Κάρλιτσεκ, δήλωσε «Εδώ και μερικές εβδομάδες η παραλλαγή Δέλτα μας δείχνει ότι δυστυχώς θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι και στο μέλλον θα υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού. Ακόμη και αν τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι ευρέως διαθέσιμα, δεν θα μπορούν όλοι να λάβουν εμβόλιο. Χρειάζονται επομένως πιο αποτελεσματικά φάρμακα για τη θεραπεία των ασθενών και λόγω της διαφορετικής σοβαρότητας των διαφόρων σταδίων της νόσου, οι ασθενείς χρειάζονται διαφορετικές θεραπείες. Φροντίζουμε την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για να προσφέρουμε θεραπεία στους ασθενεί.ς Απαιτείται άρα ένα ευρύ φάσμα θεραπειών».
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι «ακόμη βοηθάει μόνο ο εμβολιασμός, αλλά θέλουμε μακροπρόθεσμα να απομακρύνουμε την φρίκη της πανδημίας».
Πρόσθεσε λέγοντας, «Φροντίζουμε λοιπόν για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, προκειμένου να προσφέρουμε θεραπεία στους ασθενείς. Και επενδύουμε στο μέλλον, διότι έτσι ενισχύουμε και τον κλάδο της έρευνας και της βιοτεχνολογίας στη Γερμανία».
Δείτε επίσης: Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έρευνα από την εισαγγελία
- Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στο Αμβούργο, αντιπαράθεση με νεοναζί στο Βερολίνο
- Κρίσιμη κατάσταση για τον πάπα Φραγκίσκο λόγω άσθματος και άλλων προβλημάτων υγείας
- Επίθεση με μαχαίρι στη Μιλούζ: Ανάληψη της έρευνας από την εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία
- Πάπας Φραγκίσκος: Σημαντική επιδείνωση της υγείας του Ποντίφικα
- Better call Saul: 10 χρόνια μετά, η σειρά που αναδύθηκε από τις στάχτες του Breaking Bad, συνεχίζει να εντυπωσιάζει
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr