Η Κίνα ανακαλύπτει νέους κορονοϊούς σε νυχτερίδες και παρουσιάζει αποδείξεις για την προέλευση της COVID-19

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει δύο νέους κορονοϊούς που προέρχονται από νυχτερίδες και υποστηρίζει ότι οι ιστοί αυτών των ιών μπορούν να αποδείξουν ότι ο COVID-19 δεν διέρρευσε από εργαστήριο, αλλά προήλθε από έναν ιό φυσικής προέλευσης.

Σύμφωνα με την DailyMail, οι παθογόνοι ιοί που ανακαλύφθηκαν στην Κίνα έχουν την ίδια γενετική ιδιορρυθμία που πιστεύεται ότι έκανε το στέλεχος του COVID-19 τόσο μολυσματικό και που προκάλεσε την πανδημία.

propoli

Η συγκεκριμένη γενετική ιδιορρυθμία αφορά την “θέση διάσπασης φουρίνης”, μια ουσία που διασπά τις πρωτεϊνικές αλυσίδες ενός ιού, καθιστώντας τον μολυσματικό. Όσο περισσότερες είναι οι διασπάσεις στις αλυσίδες, τόσο πιο μολυσματικός γίνεται ο ιός, καθώς μπορεί πιο εύκολα να επικολληθεί στα κύτταρα.

Πριν από την εμφάνιση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τον COVID-19, κανένα άλλο σαρμπεκοϊός (η οικογένεια ιών στην οποία ανήκει) δεν είχε την “θέση διάσπασης φουρίνης”. Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός του COVID-19 θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους και να έχει διαρρεύσει από ένα εργαστήριο στην πόλη Γουχάν της Κίνας.

Ωστόσο, οι ερευνητές που υποστηρίζονται από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας δηλώνουν ότι η ανακάλυψή τους “εμβαθύνει την κατανόησή μας για την ποικιλομορφία των κορονοϊών” και υποδηλώνει “έντονα” τη φυσική παρουσία της “θέσης διάσπασης φουρίνης” στους κορονοϊούς.

Συνοψίζοντας, η Κίνα ισχυρίζεται ότι οι νέοι κορονοϊοί που ανακάλυψε αποτελούν απόδειξη για τη φυσική προέλευση του COVID-19, αλλά η επιστημονική κοινότητα σε άλλα μέρη του κόσμου διατηρεί αντιθέτως απόψεις επί του θέματος.

«Οι ιοί δεν έχουν καμία σχέση με την οικογένεια του SARS-Cov-2, δεν είναι καν σαρμπεκοϊοί. Άρα, πώς αποδεικνύουν ότι η COVID-19 δεν διέρρευσε από εργαστήριο;», δηλώνει ο καθηγητής. «Ο SARS-CoV-2 είναι ο μόνος από τους εκατοντάδες γνωστούς σαρμπεκοϊούς που έχει θέση διάσπασης φουρίνης», δήλωσε και τόνισε ότι «αυτό ίσχυε και πριν και μετά την επιστημονική δημοσίευση των Κινέζων».

Δείτε επίσης: Πώς το να γιορτάζεις τα κατορθώματά σου ωφελεί την υγεία σου

Loading