Ο καφές το πρωί μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας και καρδιοαγγειακών νοσημάτων, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η πρωινή κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας, ιδίως από καρδιοαγγειακά νοσήματα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Heart Journal. Αυτή η μελέτη, η οποία περιλάμβανε 40.725 ενήλικες που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής των ΗΠΑ, δείχνει ότι όσοι καταναλώνουν καφέ το πρωί έχουν 16% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία.
Κατά την ανάλυση των στοιχείων, οι ερευνητές εξέτασαν τη σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και των θανάτων σε περίοδο εννιά έως δέκα ετών. Όσοι έπιναν καφέ το πρωί παρουσίαζαν 31% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιοαγγειακά νοσήματα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν καφέ. Η μελέτη αποδεικνύει ότι ακόμη και οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες καφέ (2-3 φλιτζάνια) επωφελούνταν σημαντικά, ενώ οι καθημερινές ποσότητες δεν παρουσίασαν την ίδια θετική επίδραση.
Ο καθηγητής Λου Κι από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Tulane αναφέρει ότι οι κιρκάδιοι ρυθμοί και τα επίπεδα ορμονών μπορεί να επηρεάζονται αρνητικά από την κατανάλωση καφέ το απόγευμα ή το βράδυ. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για την επιβεβαίωση αυτών των ευρημάτων σε διαφορετικούς πληθυσμούς.
Πηγή περιεχομένου: in.gr