Ιός Flurona: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκαλεί μια πιο σοβαρή ασθένεια (vids)

Το πρώτο κρούσμα ανακοινώθηκε χθες

Όπως ενημερωθήκατε χθες από το politic.gr στο Ισραήλ έχει κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ιός ο οποίος ονομάζεται flurona. Πρόκειται για μια ανάμειξη του ιού της γρίπης και του κορονοϊού, το οποίο έχει προσβάλει μια έγκυο γυναίκα που δεν έχει εμβολιαστεί και μπήκε στο νοσοκομείο.

Ο καθηγητής Arnon Vizhnitser ο οποίος είναι διευθυντής του Γυναικολογικού Τμήματος του νοσοκομείου Beilinson, μίλησε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Hamodia και είπε:

«Διαγνώστηκε με γρίπη και κορονοϊό αμέσως μόλις έφτασε».

Εξετάζεται εάν ο συνδυασμός των δύο λοιμώξεων μπορεί να προκαλέσει μια πιο σοβαρή ασθένεια

«Και οι δύο εξετάσεις βγήκαν θετικές, ακόμη και μετά τον επανέλεγχο που κάναμε», είπε και συνέχισε: «Η ασθένεια είναι η ίδια ασθένεια – Πρόκειται για δύο ιούς που προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή, καθώς και οι δύο προσβάλλουν την ανώτερη αναπνευστική οδό».

Όπως αναφέρει, την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να βγει από το νοσοκομείο.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας έχει αρχίσει να κάνει έρευνες έτσι ώστε να φανεί αν από τους δύο ιούς μπορεί να προκύψει μια άλλη πιο σοβαρή ασθένεια.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν κι άλλα κρούσματα

Τα στοιχεία δείχνουν πως η συγκεκριμένη γυναίκα, είναι το πρώτο κρούσμα του νέου ιού, ωστόσο οι ισραηλινοί ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλοι με την ίδια πάθηση που δεν έχουν ακόμη διαγνωστεί.

Ο καθηγητής Viznitser δήλωσε: «Πέρυσι, δεν είχαμε παρατηρήσει κρούσματα γρίπης μεταξύ εγκύων ή γυναικών που γεννούσαν. Σήμερα, βλέπουμε κρούσματα τόσο του κορονοϊού όσο και της γρίπης που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Βλέπουμε όλο και περισσότερες έγκυες γυναίκες με γρίπη. Είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση η φροντίδα μιας γυναίκας που έρχεται με πυρετό στον τοκετό».

Δείτε επίσης: Ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι (vids)