ΗΠΑ: “Εκτοπίστηκε” από λίστα μεταμοσχεύσεων επειδή είναι ανεμβολίαστος – Ποια είναι η εξήγηση και ποια η σταση της οικογένειας (vids)

Για ποιο λόγο ο 31χρονος άντρας αν και ήταν πρώτος στη λίστα μεταμοσχεύσεων, αφαιρέθηκε από αυτήν – “Η πολιτική του νοσοκομείου, που επιβάλλει οι ασθενείς να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ευθυγραμμίζεται με το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων στις ΗΠΑ”

Αναλυτικά, ένας 31χρονος άνδρας στις ΗΠΑ αφαιρέθηκε από τη λίστα μεταμοσχεύσεων επειδή αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μάλιστα, ο DJ Ferguson ήταν πρώτος στη λίστα για να πάρει μόσχευμα καρδιάς σε νοσοκομείο της Βοστώνης, αλλά το όνομά του αφαιρέθηκε από τη λίστα λόγω του γεγονότος ότι είναι ανεμβολίαστος, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το CBS Boston, ο 31χρονος ασθενής δεν είναι στη λίστα μεταμοσχεύσεων.

Ο πατέρας του, David Ferguson, τόνισε πως ο γιος του, που δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο και χρειάζεται απεγνωσμένα το μόσχευμα, δεν πιστεύει στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

“Είναι κατά των βασικών του αρχών, δεν πιστεύει σ’ αυτό, είναι μία πολιτική που επιβάλλου και γι’ αυτό, αφού δεν πρόκειται να κάνει το εμβόλιο, τον διέγραψαν από τη λίστα για τη μεταμόσχευση καρδιάς” ανέφερε ο άνδρας στο τηλεοπτικό δίκτυο.

“Ο γιος μου έχει φθάσει κοντά στον θάνατο επειδή επιμένει στις πεποιθήσεις του και είναι στα όρια” πρόσθεσε ο πατέρας.

Το νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο άνδρας ανέφερε ότι η έρευνα έχει δείξει πως οι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από κορονοϊό σε σύγκριση με τους ασθενείς που δεν έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε στην Post:

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που έχει λάβει μόσχευμα, έχει τις περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης”.

“Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του νοσοκομείου επιβάλλει να γίνονται τα εμβόλια που συνιστώνται από το CDC, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου κατά της COVID-19 αλλά και συγκεκριμένο τρόπο ζωής για υποψήφιους για μεταμόσχευση, ώστε να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στην επέμβαση, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό σύστημα καταστέλλεται δραστικά.

Οι ασθενείς δεν μπορούν να είναι στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση χωρίς αυτό. Η πολιτική του νοσοκομείου, που επιβάλλει οι ασθενείς να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ευθυγραμμίζεται με το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων στις ΗΠΑ”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Η οικογένεια του ασθενούς σκέφτεται να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που δεν εφαρμόζει αυτήν την πολιτική του εμβολιασμού αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ήδη είναι πολύ αδύναμος για να μετακινηθεί.

Το αγόρι μου μάχεται με μεγάλη γενναιότητα και η ακεραιότητα και οι αρχές του με κάνουν να τον σέβομαι ακόμη περισσότερο” πρόσθεσε ο πατέρας του που σημείωσε: “Είναι το σώμα του, είναι η επιλογή του”.

Τέλος, σημειώνεται πως ο Ferguson έχει δύο παιδιά, ενώ η σύντροφός του περιμένει και το τρίτο, σύμφωνα με σελίδα που συγκεντρώνει χρήματα για τον ασθενή.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη: Το αίτημα της Τροχαίας που δεν εισακούστηκε για την Αττική Οδό – Η διάψευση από την εταιρεία (vid & pic)