Ισραήλ: H αύξηση κρουσμάτων επαναφέρει το “πράσινο πάσο”

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα πως λόγω των αυξημένων κρουσμάτων θα επαναφέρει κάποιους από τους περιορισμούς του πρόσφατου παρελθόντος

Η ταχεία εμβολιαστική εκστρατεία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μολύνσεων και των θανάτων και ως εκ τούτου πολλοί περιορισμοί είχαν αρθεί. Πλέον όμως η αύξηση των κρουσμάτων επαναφέρει το λεγόμενο «πράσινο πάσο» που ορίζει πως μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει μπορούν να εισέρχονται σε εσωτερικούς χώρους

Ορισμένα μέτρα έχουν ήδη επανέλθει, μεταξύ άλλων η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και οι αυστηρότεροι όροι εισόδου για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, εξαιτίας της ταχείας διασποράς της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

Σε μια περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, το γραφείο του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε πως το πρόγραμμα «πράσινο πάσο» θα επανέλθει σε ισχύ από τις 29 Ιουλίου, εν αναμονή της κυβερνητικής έγκρισής του.

«Το πράσινο πάσο» θα εφαρμόζεται σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια, εστιατόρια και αίθουσες συνεστιάσεων, συνέδρια, τουριστικά αξιοθέατα και χώρους λατρείας», επισημαίνει το γραφείο του Μπένετ, σε μια ανακοίνωση, έπειτα από μια συνεδρίαση του «υπουργικού συμβουλίου του κορονοϊού», που είναι επιφορτισμένο με τη μάχη κατά της covid-19.

Η είσοδος σε εκδηλώσεις με πάνω από 100 συμμετέχοντες θα επιτρέπεται μονάχα για «τους εμβολιασμένους, όσους έχουν αναρρώσει και όσους διαθέτουν ένα αρνητικό τεστ, οι οποίοι είναι 12 ετών και άνω».

Δείτε επίσης: Ιταλία: Από 5/8 μόνο εμβολιασμένοι καθήμενοι σε καφέ μπαρ και εστιατόρια

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ