Η Κρήτη θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά εξετάσεις του Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμιάτρων, ενισχύοντας την οφθαλμολογική φροντίδα στην Ελλάδα. Την πρωτοποριακή διοργάνωση των εξετάσεων του Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμιάτρων (Royal College of Ophthalmologists – RCOphth) από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα φιλοξενήσει η Κρήτη για πρώτη φορά, καθιστώντας την ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την οφθαλμολογία στη χώρα μας. Αυτές οι εξετάσεις, που θεωρούνται ορόσημο στην εκπαίδευση και πιστοποίηση των οφθαλμιάτρων διεθνώς, θα λάβουν χώρα τον Απρίλιο και Μάιο του 2025.
Στις 28 Απριλίου 2025 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για το Δίπλωμα Refraction, ενώ στις 1-2 Μαΐου 2025 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις Part 2 FRCOphth Oral. Η επιλογή της Εμμετρωπίας για τη διοργάνωση αυτών των σημαντικών εξετάσεων είναι αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών και εκπαίδευσης που προσφέρει, σε μία χρονιά που γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας.
Η διεξαγωγή των εξετάσεων στην Ελλάδα έχει ιστορική σημασία, επιβεβαιώνοντας την αναγνώριση της οφθαλμολογικής φροντίδας και εκπαίδευσης στην χώρα. Το Royal College of Ophthalmologists αναγνωρίζεται διεθνώς για την ακαδημαϊκή και κλινική του αξία, και η διοργάνωση στην Κρήτη αναμένεται να ενισχύσει το κύρος των τοπικών ιατρικών ιδρυμάτων. Η υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Βενιζελείου Νοσοκομείου είναι καθοριστική για την επιτυχία αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, η οποία αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στον ιατρικό τουρισμό και την τοπική οικονομία.
Πηγή περιεχομένου: in.gr