Αύξηση παρουσιάζει σήμερα αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στην Ιταλία
Το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους 313 άνθρωποι και τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι 196.224.
Η περιφέρεια της Τοσκάνης, όμως, έκανε γνωστό ότι στον σημερινό απολογισμό των θυμάτων, συμπεριελήφθησαν και 37 ασθενείς που απεβίωσαν κατά το περασμένο εξάμηνο και λόγω λανθασμένου υπολογισμού δεν είχαν καταγραφεί. Οι θετικοί στον ιό, στην φάση αυτή, στην χώρα είναι 2.222.060.
Συνολικά, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 1.190.567 διαγνωστικά τεστ, το 16,5% από τα οποία, προέκυψε θετικό.
Έπειτα από σειρά ημερών, για πρώτη φορά μειώνεται ο αριθμός των ασθενών με Covid–19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας: είναι 1.669, δηλαδή 8 λιγότεροι από χθες. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους νοσηλεύονται 17.309 ασθενείς με κορονοϊό.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη πάντως του Ματέο Μπασέτι, υπεύθυνου της Κλινικής Μολυσματικών Ασθενειών του Νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας, «τον Απρίλιο ή το πολύ τον Μάιο θα πρέπει να έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία, και θα μπορούμε πιθανόν να βγάλουμε τις προστατευτικές μάσκες».
Ο Μπασέτι προέβλεψε επίσης ότι «έως το τέλος της άνοιξης θα έχει εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού της χώρας και πάνω από το 50% των Ιταλών θα έχει μολυνθεί από τον ιό».
Δείτε επίσης: Ιταλία: Υπό προσωρινή κράτηση 2 νέοι για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις
- Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Νταρφούρ, διαπιστώνει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
- Ο Τραμπ προαναγγέλλει σημαντική ανακοίνωση για τη Ρωσία τη Δευτέρα
- Ουκρανία: Δολοφονία αξιωματικού της SBU στο Κίεβο με πέντε σφαίρες και σιγαστήρα [βίντεο]
- Ονδούρα: Μασκοφόροι απήγαγαν και εκτέλεσαν δήμαρχο έξω από ξενοδοχείο
- Επιχείρηση ICE κατά φάρμας κάνναβης στην Καλιφόρνια: Δακρυγόνα και συλλήψεις [βίντεο]